Фейсбук (Facebook) е против по-нататъшното продължаване на проекта Либра, ако

...
Фейсбук (Facebook) е против по-нататъшното продължаване на проекта Либра, ако
Коментари Харесай

Зукърбърг: Ако САЩ не одобри - Фейсбук ще се откаже от проекта за криптовалута Либра

" Facebook " (Facebook) е срещу по-нататъшното продължение на плана Либра, в случай че новата криптовалута не получи утвърждението на американските регулаторни органи и че водещата обществена медия би излязла от Асоциацията " Либра " при положение, че другите нейни членове решат да пуснат цифровата валута преди Съединени американски щати да поддържа сходен ход.

Това съобщи основателят на " Facebook " Марк Зукърбърг, само че в това време посочи, че се надява да не стане по този начин, осведоми БНР.

Изказвайки се пред Комисията за финансови услуги на Конгреса на Съединени американски щати, Зукърбърг добави, че неговият екип е в контакт с над 30 регулаторни органи по целия свят по отношение на плана Либра и даде обещание да даде по-късно на Конгреса цялостният лист на контактуващите по този въпрос регулатори.

Самият Марк Зукърбърг обаче като че ли не съумя да адресира пред американския конгрес проблемите, свързани с прането на пари по отношението на криптовалутата Либра.

Той повтори, че компанията, която управлява, е " ангажирана да получи всички утвърждения преди стартирането на Либра в Съединени американски щати и във всяка една друга страна ".

На въпрос за какво планът " Либра " е бил зарязан от редица " постоянни сътрудници ", Зукърбърг съобщи, че би било по-добре този въпрос да се зададе на евентуалните сътрудници. Според него тези компании преразглеждат тяхното присъединяване, защото планът е " рисков " и е подложен на " огромен надзор ".

Зукърбърг се опита и ненапълно се провали в опитите да облекчи опасенията на конгресмените по въпроса с изпирането на пари, откакто те дефинираха новата цифрова валута като " съвършено средство за пране на пари ". Един от конгресмените означи, че не е допустимо да има мощна система срещу прането на пари и в това време анонимни притежатели на финансови портфейли с Либра, на което Зукърбърг отговори, че Либра ще ползва " същите стандарти " против прането на пари, както всяка друга " система от международна класа ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР