Фейсбук Десет години след убийството на една от най-богатите жени

...
Фейсбук Десет години след убийството на една от най-богатите жени
Коментари Харесай

Има задържан за убийството на една от най-богатите пловдивчанки, но той ли е извършителят?

 Facebook Десет години след убийството на една от най-богатите дами от Пловдив – Виолета Балабанова, полицията стигна до обвинен за зверството. Окръжната прокуратура в града задържа 32-годишния Здравко Дечкин по съмнение, че той е индивидът, наръгал няколко пъти с нож в корема дамата пред дома й. Разследването открило, че е работил по поръчка на сина на жертвата – Георги Балабанов, който желал да задигне нотариалните актове на цялото имущество, оставено от починалия му татко. Виолета ги носела постоянно със себе си в дамската си чанта.

Трагедията се разиграла на 30 септември 2009 г. Вдовицата вечеряла със сина си, който я закарал до кооперацията, в която живее. В тъмното там я чакал съучастникът му Здравко. Той се опитал да изтръгне чантата й, само че когато усетил опозиция, почнал да я ръга с нож в корема.

Медиците не съумели да спасят дамата и тя издъхнала от тежките рани. Подозренията на полицията незабавно паднали върху сина й Георги, който наследил всичко, само че доказателства не били събрани. Младежът разпродал парцелите и го блъснал на ваучър. Изпил и наследството на баба си, а когато през 2011 г. обеднял, опитал да се самоубие. Година по-късно Георги умрял, откакто се разрушил с мотора си в Слънчев бряг.

 

Делото за убийството на Виолета било обновено през предходната година. Разследващите стигнали до Здравко Дечкин, който работи като шеф на заведение. Той е арестуван за 72 часа. Ако виновността му бъде потвърдена, може да получи до 20 г. решетки или пожизнен затвор. Информацията е на сътрудниците от " Труд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР