Фейсбук“ блокира цялото медийно съдържание в Австралия след спор с

...
Фейсбук“ блокира цялото медийно съдържание в Австралия след спор с
Коментари Харесай

Фейсбук блокира новините в Австралия

„ Facebook “ блокира цялото медийно наличие в Австралия след спор с държавното управление за заплащането на наличие, съобщи „ Ройтерс “. Припомняме, че през януари „ Google “ заплаши да спре търсачката си в Австралия и „ Facebook “ предизвести, че ще отстрани новините от платформата за всички австралийски консуматори, в случай че нов цифров кодекс принуди софтуерните компании да заплащат на новинарските медии. Това значи, че 17 млн. австралийци няма да могат да четат новинарски публикации във „ Facebook “.

„ Facebook сгреши, тези дейности ще навредят на репутацията му тук в Австралия “, съобщи финансовият министър Джош Фрайденбърг на конференция. Според него, основният изпълнителен шеф на Марк Зукърбърг не е предизвестил за този ход. Двамата организираха „ градивен диалог “ в четвъртък сутринта, сподели Фрайденбърг.

Австралийските медии би трябвало заслужено да бъдат обезщетени за употребяваното новинарско наличие. Правилата в цифровия свят би трябвало да са огледални на разпоредбите във физическия свят, акцентира през декември предходната година Фрайденбърг.

Финансовото министерство разгласи, че на всеки 100 $, изхарчени за онлайн реклама, 53 $ отиват за „ Google “ и 28 $ за „ Facebook “. От „ Facebook “ спорят, че новите правила не схващат динамичността на интернета и ще навредят на всички медии, които държавното управление се пробва да отбрани.

„ Това е обезпокоителен и рисков поврат на събитията “, се споделя в изказване на Хюман Райтс Уотч. Организацията остро осъди прекъсването на достъпа до жизненоважна информация за цяла страна през нощта. Министърът на връзките Пол Флетчър сподели, че „ Facebook “ е изпратил известие до австралийците, че „ на нашата платформа няма да намерите наличие, което идва от организация, която наема професионални публицисти, която има редакторска политика, която има процеси за инспекция на обстоятелствата “.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР