Фейенорд се наложи с 2:0 над Порто в един от

...
Фейенорд се наложи с 2:0 над Порто в един от
Коментари Харесай

Фейенорд срази Порто, всички в групата са с по 3 точки

Фейенорд се наложи с 2:0 над Порто в един от най-очакваните мачове от днешната стратегия на Лига Европа. В конфликт сред тимове, които са стъпвали на върха в европейския клубен футбол, домакините стигнаха до трите точки с попадения на Йенс Торнстра и Рик Карсдорп след почивката.

Двата отбора изиграха много внимателно първо полувреме, в което съвсем нямаше голови положения. Публиката на " Де Кюип " по всякакъв начин поддържаше домакините, само че те рядко стигаха до удари към вратата на Порто. Стражът на португалците Аугустин Маркесин трябваше да се намесва уверено единствено в 27-ата минута след изстрел на Себастиан Ларсон. За " драконите " пропуск направи Зе Луиш.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

В другия мач от групата Йънг Бойс обърна Глазгоу Рейнджърс с 2:1. Алфредо Морелос откри за отбора на Стивън Джерард, само че Роджър Асале и Кристиан Фаснахт осигуриха успеха на домакините от Берн.

Йънг Бойс беше по-активният тим до почивката, само че на два пъти пропусна чисти положения посредством Жан-Пиер Нсаме. В 36-ата минута опция се откри и пред Алфред Морелос от гостите, само че Давид ван Балмоос избави.

Рейнджърс поведе в 44-ата минута с попадение на Морелос. Борна Баришич пусна прекрасен пас към колумбиеца, той преодоля бранител, заблуди, че ще стреля в далечния ъгъл, само че прати топката в близкия и даде задатък на гостите. За Морелос това беше девети гол в шампионата, който за шотландския гранд стартира още през юли от първия квалификационен кръг.

Отговорът на Йънг Бойс пристигна в 50-ата минута. Тогава Роджър Асале се оказа непокрит в наказателното поле след добър пробив и ниско центриране на Улисес Гарсия. Асале не уцели топката по най-хубавия метод, само че тя въпреки всичко спря в мрежата - 1:1.

До края Конър Голдсън беше покрай втори гол за Рейнджърс, само че вместо това подобен падна във вратата на Алън Макгрегър. В воин за Йънг Бойс се трансформира Кристиан Фаснахт, който се разписа в третата минута на добавеното време с шут от границата на наказателното поле.

По този метод всички тимове в групата към този момент имат актив от 3 точки, само че Фейенорд е с най-хубава голова разлика. В идващия кръг на 24 октомври Йънг Бойс ще е хазаин на Фейенорд, а Рейнджърс ще гостува на Порто.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

Класиране в група " G ":

1. Фейенорд 3 т. (2:1)
2. Йънг Бойс 3 т. (3:3)
3. Рейнджърс 3 т. (2:2)
4. Порто 3 т. (2:3)

Следващи мачове (24-и октомври):

Порто - Глазгоу Рейнджърс
Йънг Бойс - Фейенорд Лига Европа 2 кръг, четвъртък 3 октомври  Йънг Бойс 2:1краен резулат  Рейнджърс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР