Фей Дънауей пристигна на филмовия фестивал в Кан 2024. 83-годишната

...
Фей Дънауей пристигна на филмовия фестивал в Кан 2024. 83-годишната
Коментари Харесай

83-годишната Фей Дънауей се появи на червения килим в Кан

Фей Дънауей дойде на филмовия фестивал в Кан 2024. 83-годишната актриса от " Бони и Клайд " участва на аления килим за премиерата на Furiosa: A Mad Max Saga на 15 май дружно със сина си Лиам Дънауей О`Нийл и неговата партньорка Маккинзи Рот.

Трогната от почитателите, които я приветстваха, звездата отдели време да се приближи и да се ръкува с тях. Документалният филм на Дънауей с премиера на фестивала, озаглавен FAYE и режисиран от Лоран Бузеро, е първият пълнометражен документален филм за Дънауей и ще покаже основни моменти от живота ѝ.

“Чрез тези размишления тя самоуверено изследва персонални открития — нейните битки с проблеми с психологичното здраве и биполярно разстройство, фамилната ѝ история и по какъв начин интензивността на героите, които играе, към момента въздейства на това коя е тя през днешния ден ”, гласи резюмето.

Документалният филм включва и изявленията с О’Нийл, Шарън Стоун, Мики Рурк и Джеймс Грей. След международната си премиера в Кан, FAYE ще дебютира по HBO и да ще се излъчва по Max.

Дънауей прави своя пробив с ролята на Бони Паркър във кино лентата " Бони и Клайд " от 1967 година, която ѝ носи номинация за Оскар за най-хубава актриса. След това играе в " Китайски квартал ", " The Towering Inferno " и " Мрежата " - последният от които ѝ носи " Оскар ".

Актрисата има общ наследник Лиъм с втория си брачен партньор, фотографа Тери О`Нийл, с който се развежда през 1987 година Първият ѝ брачен партньор е вокалистът на J. Geils Band Питър Улф, за който е омъжена от 1974 до 1979 година

През 1981 година Дънауей взе участие в спорната биографична драма " Mommie Dearest " в ролята на актрисата Джоан Кроуфорд. Впоследствие тя се откровява за реакциите, последвали излизането на кино лентата.

В изявление за списание People през 2016 година Дънауей признава: " Мисля, че това обърна кариерата ми в посока, в която хората окончателно ще имат неправилно усещане за мен - а това е извънредно мъчно да се преодолее. Трябваше да помисля повече, само че от време на време си уязвим и не осъзнаваш в какво се забъркваш. Жалко, че са сметнали, че би трябвало да създадат подобен филм. Но не можеш да се срамуваш от работата, която си приключил. Взимаш решение и по-късно би трябвало да живееш с следствията. "





 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР