Фестивалният оркестър на Мартенски музикални дни, в ролята на истински

...
Фестивалният оркестър на Мартенски музикални дни, в ролята на истински
Коментари Харесай

Русенски симфоници са част от културната програма на Румънското председателство на ЕС

Фестивалният оркестър на Мартенски музикални дни, в ролята на същински „ Посланик на Русе “ и в съдействие с музиканти от Румънския народен симфоничен оркестър, за първи път от основаването си ще изнесе концерт в фамозната букурещка зала „ Атенеум “. Музикалната демонстрация ще се състои на 1 април (няма смешка!) и е подадена ръка към нашите съседи за Румънското председателство на Европейски Съюз и Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район.
Симфониците ще изпълнят „ Класично и сантиментално “ от Панчо Владигеров, Втория цигулков концерт на Сергей Прокофиев и Сюита из балета „ Жар птица “ на Игор Стравински под вещото управление на маестро Емил Табаков и с присъединяване на брилянтния цигулар Светлин Русев.
Фестивалният оркестър е притегателно място за първокласни и високо стимулирани български инструменталисти от целия свят, по-голямата част от които са приключили Националното учебно заведение по изкуствата в Русе. Оркестрантите са притежател на влиятелната премия „ Музикален план на годината “ (2016) на Българското национално радио.
Концертът на русенските симфоници в Румъния се реализира с помощта на „ Оргахим “ АД и Фондация „ Русе – град на свободния дух “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР