Фестивалът за улични изкуства 6Fest продължава със събития на 24

...
Фестивалът за улични изкуства 6Fest продължава със събития на 24
Коментари Харесай

6Fest кани на театър

Фестивалът за улични изкуства 6Fest продължава със събития на 24 и 25 юни . 13-ото издание е тематично отдадено на моноспектаклите и самостоятелните осъществявания, а програмата за 24 и 25 юни включва театрални спектакли. Това издание на 6Fest (ШестФест) се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и Министерство на културата и е част от Културния календар на града. Входът за събитията е свободен.

На 24 юни от 18:00 до 21:00 ч. Пътуващ спектакъл „ Скрин “ (София, Перник) ще показа три свои моноспектакъла на сцената в парк “Рибница ” . Представленията ще опишат за три от главните театрално-циркови умения – пантомима, клоунада, жонглиране, а в функциите ще влязат Анджей Сойка,  Здравка Маринова и Златина Стойчева. Представленията нямат възрастови ограничавания. Независимата театрална натрупа “Скрин ” е учредена през 2017 година и работи в областта на театъра, танца, актуалните улични жанрове и цирка.

Фестивалната стратегия на 25 юни стартира в парк “Каменица ” от 10:30 до 12:00 ч . с две детски представления. Златина Стойчева ще показа своя първи независим моноспектакъл – приказка “МаПа ”, разказващ за момиченце, което получава за подарък кученце и го възпитава строго, очаквайки то да се трансформира във правилен надзирател, но… скоро открива, че в света няма единствено крадци, а има и другари. Златина е приключила Движенчески спектакъл – пантомима в НАТФИЗ „ Кр. Сарафов “ и магистратура Психология във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Понастоящем е част от трупата на Пътуващ спектакъл „ Скрин “. Работи и като медицински музикален смешник. Даниана Коева от Театър “Скрин ” ще играе в куклен моноспектакъл, основан на класическата приказка на Ханс Кристиан Андерсен „ Палечка “.

На 25 юни вечерта 6Fest ще показа два моноспектакъла от Театър “Нюанси ” на сцената в парк “Рибница ”.

От 19:00 ч . ще гледаме “Иван, който приказва с Бога ” с присъединяване на Христо Шойлеков. Ще съпреживеем креативния развой на един некадърен стихотворец, смешен в опитите си да подражава на не какъв да е, а на самия Уилям Шекспир. Спектакълът не е предопределен за детска публика.

От 20:30 ч . Теодор Лука ще играе в „ Не всичко е изгубено в морето “. Представлението е поредност от анекдоти, протичащи се на сал, някъде в намерено море. Закачлив и безразсъден, спектакълът, с изключение на да разсмива, задава поредност от въпроси за самотата, изолацията и персоналното пространство. “Нюанси ” (Троян) е театрална натрупа, учредена през 2016 година Ръководители на състава са Моника Генкова и Теодор Лука. Жанровете, в които най-често работи трупата, са спектакъл на парадокса и спектакъл на придвижването. Трупата има лично театрално пространство в Троян, в което играе своите представления и кани гостуващи актьори. Теодор Лука е учител, а също по този начин и уредник на локален арт фестивал в Троян.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest стартира на 11 юни. На основната улица “Княз Александър І ” гостуваха артистите от групата за живи скулптури на българската артистка Надежда Гончева (Ashton Ka), основана в Белгия. Саксофонистът Димитър Бакърджиев (Shorty Sax) направи изненадващи музикални флашмобове по Главната и в Капана. Следващите фестивални дати са 30 юни, 1 и 2 юли.

ПРОГРАМА  

24 юни 2023 година (събота)

Сцена в парк “Рибница ”

Пътуващ спектакъл “Скрин ”

18:00 – 18:30 ч.

Флашмобове на Мим и Жонгльор

18:30 – 19:00 ч.

Моноспектакъл с клоунада „ Сърцето на Клоуна “

19:20 – 19:40 ч.

Пантомимичен моноспектакъл „ Приказка за пантомимата “

20:00 – 20:25 ч.

Моноспектакъл на Жонгльора „ Среща “

20:25 – 21:15 ч.

Флашмобове на мим, жонгльор, смешник и актьор на кокили

25 юни 2023 година (неделя)

Парк “Каменица ”

10:30 – 11:10 ч.

Златина Стойчева

Моноспектакъл-приказка “МаПа ”

11:30 – 12:00 ч.

Пътуващ спектакъл “Скрин ”

Куклен моноспектакъл „ Палечка или приказка за хубостта “

Сцена в парк “Рибница ”

Театър “Нюанси ”

19:00 – 20:00 ч.

Театрален моноспектакъл “Иван, който приказва с Бога ”

20:30 – 20:50 ч.

Моноспектакъл “Не всичко е изгубено в морето ”

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР