Фестивалът Врачанска пролет бе открит на площад „Христо Ботев“ с

...
Фестивалът Врачанска пролет бе открит на площад „Христо Ботев“ с
Коментари Харесай

400 танцьор гостуват на ХІII-тото издание на международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“

Фестивалът " Врачанска пролет " бе открит на площад „ Христо Ботев “ с танцови визитки всички участници. В обичайното фолклорно събитие, проведено от Община Враца, вземат участие над 400 танцьори от 20 състава от Молдова, Албания и България.
При откриването му заместник-кметът Петя Долапчиева съобщи:
„ Уважаеми участници в 13-тия интернационален фолклорен фестивал „ Врачанска пролет”, 4 дни ще бъдете освен наши посетители, само че и наши сътрудници и другари, тъй като фолклорът, танцът и музиката постоянно радват и сближават хората. Прекрасно е хората по света да поддържат връзка между тях посредством езика на музиката, танца и фолклорната самородност, тъй като те не познават граници. Надявам се, че Враца с красивата си природа и колоритните си хора ще ви хареса и даже ще се почувствате измежду близки другари, ще срещнете схващане, топли усеща и поддръжка! С вашето присъединяване празникът ще бъде паметен, а сцената колоритна и неповторима! Благодаря ви, че ще извършите дните ни по-весели, цветни и пъстри! Желая ви прелестни прекарвания в нашия град! На добър час! “
Първият концерт от фестивала е през днешния ден, на Лазаровден – 20 април и е с начален час 11:00. На централния площад „ Христо Ботев “ с изключение на обичаят „ Лазаруване” със свои осъществявания ще се показват гостуващите сформира от България. Гала-концертът, в който присъединяване ще вземат сформира от Молдова, Албания, състав при Посолството на Индонезия и България, стартира в 18:00 ч. в градска концертна зала. Входът е свободен.
ХІII Международен фолклорен фестивал „ Врачанска пролет” ще продължи и на Цветница - 21 април, неделя, с дефиле, което потегля в 10:30 ч. от паметника на „ Св. Софроний Врачански” и концерт от 11:00 ч. пред Драматично-кукления спектакъл.
Заместник-кметът Петя Долапчиева, преди формалната гала на откриването на фестивала, посрещна в постройката на Община Враца ръководителите на съставите. Гостите показаха съставите си и благодариха за поканата да вземат участие във фестивала „ Врачанска пролет “. Заместник-кметът приветства делегациите и ги увери, че с осъществяванията си ще завоюват любовта на врачанската аудитория. „ Убедена съм, че гостуването ви във Враца ще остане прелестен спомен и тук ще намерите положителни другари “!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР