Фестивалът Тракийски мистерии“ е едно двудневно преживяване в много форми.

...
Фестивалът Тракийски мистерии“ е едно двудневно преживяване в много форми.
Коментари Харесай

Фестивал „Тракийски мистерии“ съживява несебърските руини

Фестивалът „ Тракийски мистерии “ е едно двудневно прекарване в доста форми. Има интерактивни спектакли в най-впечатляващите места в остарелия Несебър, където античните действително оживяват.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Тодор Йотов, шеф на фестивала „ Тракийски мистерии “.

Има креативен ателиета, които възвръщат свидетелства от обреди и действия от нашето трако-българско завещание. Който пристигна ще се потопи в това прекарване на достъпа до свещеното.

 
Има загадка какъв брой е близо това, което са ни завещали, до живота през днешния ден. Това е огромната загадка. Като обособени части сме разкрили извънредно доста неща. В последните години имаме една методология, методът „ гайд “. България е неповторима с това, че ние сме единственият етнос, потвърдени наследници на трако-българите.
За нас е доста забавно, идват хора и си мислят, че идват на прекарване, на представление, само че си потеглят с мисли – с мисли за техния живот и по какъв начин да станат по-добри.

Йотов даде образец с думата „ нахти “, която значи „ религия “, само че има същия корен с думата „ битка “, т.е. в тракийската просвета вярата не е сляпа, а нещо, за което да се пребориш. Думата „ вяра “ в тракийския език пък значи да хвърлиш чудо в бъдещето.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР