Фестивалът Седмица на вдъхновението – Week of Inspiration`2017“, който ще

...
Фестивалът Седмица на вдъхновението – Week of Inspiration`2017“, който ще
Коментари Харесай

Седмица на вдъхновението организират в Пловдив между 13 и 19 ноември

Фестивалът „ Седмица на вдъхновението – Week of Inspiration`2017 “, който ще се организира от 13 до 19 ноември в модерната постройка на Пловдивски културен институт, разраства своя мащаб и влиза в пет учебни заведения в града под тепетата.

„ Ще гостуваме в няколко пловдивски учебни заведения, тъй като ни вълнува да разберем какво точно въодушевява младежите и кое осмисля дните им, по какъв начин виждат развиването си във времето и в какво виждат своя персонален принос към другите ”, разяснява Марияна Стракова, основател на формата „ Седмица на вдъхновението и шеф на Пловдивския културен институт. Тя добавя, че датата, оповестена за старт на самодейността, не е инцидентна. „ Първото ни посещение съответствува с Международния ден на добротата – 13 ноември. Тогава екипът ни от вдъхновители с гост-лектор Ивелина Червенакова от интернационалната младежка организация JCI ще се срещне с момчетата и девойките от Средно учебно заведение „ Паисий Хилендарски “, с цел да си обменим хрумвания по тематиката „ Вдъхновението да доброволстваш “, изясни Марияна Стракова.

На 14 ноември (вторник) хореографът и началник на първото учебно заведение по хип-хоп танци The Center Калина Гаева ще показа с учениците от Езикова гимназия „ Иван Вазов “ вдъхновението да танцуваш и подкрепяш. Предприемачът Пламен Попов пък ще разкрие своя опит като бизнес обучител и мотиватор в Националната комерсиална гимназия – Пловдив.

На 16 ноември (четвъртък) дружно с възпитаници от СУ „ Свети Седмочисленици “ уредниците на фестивала „ Седмица на вдъхновението ” ще се потопят в театрални и танцови импровизации. На 17 ноември (петък) за смисъла и хубостта в музиката ще приказват младият пианист Евгени Минчев и надарените деца от НУМТИ „ Добрин Петков “. По време на Седмицата на вдъхновението Пловдивският културен институт афишира и разнородни танцувални, спортни, креативен и театрални класове за всички поданици и посетители на града при безвъзмезден вход.

Кулминацията на фестивала ще е на 18 и 19 ноември, когато в шест тематични панела – изкуство, демонстрации, придвижване, обучение, творчество, просвета и дух, ще бъдат показани изложения, цветни арт работилници, актьорски импровизации, потребни лекции, занимателни танцови и спортни класове, духовни практики и беседи за дребни и огромни.
 10pl4002-4  10pl4002-3  10pl4002-2  10pl4002-1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР