Фестивалът се състоя на 1 и 2 август във формата

...
Фестивалът се състоя на 1 и 2 август във формата
Коментари Харесай

В Русия за пръв път се проведе Международен фестивал по риболов на „Росатом“


Фестивалът се състоя на 1 и 2 август във формата Pro Anglers League на европейския шампионат по спининг лов на риба от лодка. Състезанието се организира в непосредствена непосредственост до Ленинградската АЕЦ – най-голямата настояща АЕЦ в Русия по открита мощ.

Над 20 фенове рибари от Русия и страните, в които се осъществят атомни планове на „ Росатом “ – Унгария, Турция, Египет, Индия и Бангладеш, взеха присъединяване в първия Международен фестивал по лов на риба на съветската държавна корпорация. Надпреварата бе наоколо до Ленинградската АЕЦ, а задачата на надпреварата бе да укрепи интернационалното съдействие и да показва сигурността на АЕЦ за флората и фауната на околните водоеми.
Според регламента, след улавянето, участниците връщаха рибата назад в морето. Съдии на фестивала бяха настоящи съветски спортисти, спечелили от локални и районни надпревари по лов на риба, както и самостоятелни интернационалните специалисти от Чехия и Египет.
Победител в шампионата стана тимът на Египет, който получи своите награди на публична гала в края на шампионата. Второ и трето място заеха рибарите от Русия и Унгария.

В рамките на фестивала състезателите посетиха Ленинградската АЕЦ в град Соснови Бор и се срещнаха с работата на централата. За 2019 година Ленинградската АЕЦ е в топ 3 на централите по произвеждане на електрическа енергия в Русия.

„ Отдавна се занимавам с лов на риба, само че за пръв път вземам участие в подобен шампионат в Русия. Това е необикновен опит “, съобщи един от спечелилите от отбора на Египет - Ганем Хамед. По думите му тимът е от провинция Матрух, където скоро ще бъде издигната първата в Египет АЕЦ „ Дабаа “.
„ За нас бе значимо да забележим по какъв начин живеят хората до АЕЦ. Като посетихме централата, видяхме, че равнището ѝ на сигурност е доста високо, а сътрудниците са експерти с желязна дисциплинираност. По време на надпреварата плавахме в акваторията на Финския залив покрай Ленинградската АЕЦ и се убедихме освен в това, че има доста риба, само че и че централата не оказва въздействие върху екологията “, изясни Хамед.

В надпреварата участваха и еколози, които направиха дозиметричен надзор на уловената риба. „ Многогодишните наблюдения, които правят специалисти от Ленинградската АЕЦ в 30-километрова зона демонстрират, че тя въобще не оказва въздействие върху околната среда “, съобщи шеф отдел по отбрана на околната среда Александра Ткачева.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР