Фестивалът One Dance Week подготвя силен финал, в който ще

...
Фестивалът One Dance Week подготвя силен финал, в който ще
Коментари Харесай

Акробатика и полски фокус за финала на One Dance Week

Фестивалът One Dance Week приготвя мощен край, в който ще предложи цирков театър със зрелищна акробатика и фокус върху Полша.

Днес и на следващия ден в Дом на културата " Борис Христов " ще се играе A Simple Space на австралийската циркова компания Gravity & Other Myths. В него публиката ще може да види от близко главозамайващи каскади и акробатични номера на ръба на човешките благоприятни условия в осъществяване на седем акробати от Австралия, които се изправят против гравитацията, изпълнявайки комплицирани трикове без защитни въжета и оптически илюзии.

В последния ден, 19 октомври, ще има и фокус върху Полша с представянето на млади хореографи, изследващи съществени проблеми. Спектаклите " Втора природа " на Агата Синиарска и Каролина Гживнович и " Добре пристигнали " на самостоятелния актьор Аурора Лубос са описвани като " зов против безразличието ".


" Втора природа "

Във " Втора природа ", който ще се играе на 19 октомври от 17 ч. в СКЛАД, създателите показват коренен и актуален прочит на контузията на Холокоста, базирайкисвоя театър върху биографията на фамозната Пола Ниренска (1910 – 1992).

 Аурора Лубос
Аурора Лубос

Последен театър на One Dance Week за тази година ще е " Добре пристигнали ", който следва на 19 октомври от 20 ч. в Дом на културата " Борис Христов ". Авторка Аурора Лубос споделя: " Вярвам, че изкуството може да направи смяна, че може да накара хората да спрат и да се замислят. Вярвам, че движещата мощ на един театър е не естетиката, а наличието. "

На сцената тя основава танцов зов към западния човек, прикрит зад уюта и сигурността, който затваря очите и сърцето си за бягащите от спорове, репресии, гибел и апетит.

Повече за спектаклите и билети може да откриете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР