Фестивалът на снега в Сапоро е главното годишно събитие в

...
Фестивалът на снега в Сапоро е главното годишно събитие в
Коментари Харесай

Фестивал на снега на Хокайдо тази година е без сняг

Фестивалът на снега в Сапоро е основното годишно събитие в този град, само че на настоящето му издание бялата пелена не се яви на празника, оповестиха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Тазгодишната липса на сняг е невиждана за столицата на остров Хокайдо в северната част на Япония, където са показани 200 солидни статуи от лед. Зимата беше прекомерно мека и уредниците трябваше да търсят другаде основната "суровина " за феста. С повече "материал " се оказа град Нисеко, който е ситуиран на 60 километра от Сапоро.

За правенето на скулптурите на снежния фестивал са нужни към 30 хиляди тона снежна пудра. Снегът не би трябвало да има никакви следи от замърсяване, в противоположен случай гигантските фигури могат да се разцепят. Слабите снеговалежи в Япония тази година принудиха и доста ски-курорти да затворят пистите си. Около една четвърт от 400-те японски ски-станции е трябвало да затворят порти.

Организаторите на снежиня фест в Сапоро били затруднени освен от неналичието на сняг. Този, който е бил доставен, е бил влажен поради високите температури. Готовите скулптури започвали да се топят и се налагали незабавни поправки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР