Фестивалът на изкуствата „Арт поток“ е културното събитие, което се

...
Фестивалът на изкуствата „Арт поток“ е културното събитие, което се
Коментари Харесай

Авторитетни гости на фестивала „Арт поток“

Фестивалът на изкуствата „ Арт поток “ е културното събитие, което се организира за трета поредна година сред 20 и 30 юли 2018 година и ще събере изявите на редица известни български персони. Съорганизатори са Община Царево и плажния клуб „ Хасиенда “. Програмата е повече от разнообразна: включва театрални постановки, художествени изложения, литературни четения, тематични празненства и други Местните поданици и гостите на Царево по време на събитията от фестивала „ Арт поток “ могат да се срещнат с Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илиев, Тончо Токмакчиев, Тихомир Благоев, Албена Колева и доста други, споделя основният уредник Димитър Тодоранов. От страна на издателство Книгомания ще се включат актьорите Стефан Данаилов и Георги Мамалев да показват автобиографичните си книги, Мария Лалева – с новите издания на стихосбирките си „ Личен списък “ и „ Не съм ви ближна “, както и журналистът Георги Тошев с документалния си филм за АББА и най-новата си книга за известната шведска група.

26.07. (четвъртък) 2018 година – 21 , 00 ч . – Георги Мамалев показва автобиографичната си книга „ Усмихни се, дребосъче! “ с неподготвено “One Man Show” – гр. Царево, Народно читалище „ Георги Кондолов “

28.07. (събота) 2018 година – 16,30 ч. – Мария Лалева показва новите издания на стихосбирките си „ Личен списък “ и „ Не съм ви ближна “ – литературно четене на плаж „ Хасиенда “

28.07. ( събота) 2018 година – 19,30 ч. Георги Тошев показва книгата „ Романът на моя живот “ – със специфичното присъединяване на Стефан Данаилов

28.07. (събота) 2018 година – 23,30 ч. – Mamma Mia празненство с безконечните шлагери на АББА – Георги Тошев показва документалния филм „ АББА. Тяхната история “ и книгата „ Mamma Mia! Филмът. ABBA. Продължението “ – клуб „ Хасиенда “

УСМИХНИ съдебна експертиза, ЧОВЕЧЕ!
Забавни случки от моя живот

Георги Мамалев и Весел Цанкове

Формат: 60/90/16
Обем: 292 с., цветна
ISBN: 9786191951789
Цена: 16 лева
Линк към книгата:https://goo.gl/sYfr45

След 10 години на екран с „ Клуб НЛО “ и десетки функции във филми и спектакли Георги Мамалев има какво да опише. Дори най-големите му почитатели не са чували занимателните истории зад кадър, в които вземат участие ГеоргиКалоянчев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Константин Коцев, Велко Кънев, Павел Поппандов, Стефан Данаилов, Антон Радичев и доста други обичани актьори.
В „ Усмихни се, дребосъче! “ Мамалев споделя и радостни случки от детството си, от учебното заведение, от казармата, даже от фамилната кухня. Читателите ще научат по какъв начин преди да се наложи като артист е бил метеоролог и основен градинар. А също кой някогашен министър му е правил гипсов бюст, по какъв начин е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и за какво постоянно ще свързва раздялата със социализма със стриптийз.
Усмивка – това е думата, която свързваме най-често с Жоро Мамалев. Зърнем ли го, тя неизбежно се появява на лицата ни. Откакто петгодишен играе в театър под режисурата на дядо си Георги, той не стопира да радва публиката. Познаваме го като Гошо от „ Оркестър без име “, капитан Мортимър от „ Последни стремежи “, принц Алфонсо от „ Тринайсетата избраница на принца “, Керкелезов от „ Господин за един ден “, злия маг от „ Патилата на Спас и Нели “ и още, и още... Независимо дали разиграва скеч в селско читалище, дали прави телевизионно шоу или взе участие в Шекспирова пиеса, той постоянно приковава вниманието. А известността му удостоверява още един път, че смехът в действителност е съществено занятие.
Георги Мамалев е роден в село Мамарчево. Родителите му го изпращат да учи в Механотехникума в Ямбол, само че опцията България да се снабди с най-смешния механик в света е пропиляна – организмът му изрично отхвърля дилемите за басейни и тайните на механиката. За киното го откриват режисьорите Христо Писков и Ирина Акташева – още до момента в който кандидатства в Театралната академия. Мамалев е признат в класа на Апостол Карамитев, само че ориста дефинира за негов преподавател Енчо Халачев. След дипломирането младият артист е изпратен в Народния спектакъл, след това идват щастливите срещи с Тодор Колев, групировка „ Иръпшъните “, паметния „ Оркестър без име “, още филми и пиеси, „ Клуб НЛО “ и… първата книга.

ЛИЧЕН АРХИВ и НЕ СЪМ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) БЛИЖНА

Мария Лалева



Формат: 60/90/16
Обем: 60 с., черно-бели
ISBN: 9786191951918 (Личен архив) ISBN: 9786191951901 (Не съм ви ближна)
Цена: 9,90 лева
Линк към книгите: https://goo.gl/WRGSX5

Стихосбирката „ Личен списък “ е първата стихосбирка на поетесата Мария Лалева. Редакторът Маргарита Петкова сортира произведения от над двеста стихотворения, писани повече от 10 години. Включените стихове показват Лалева най-ярко от позиция на емоционалност и почтен фасон на писане на лирика. Характерните за нея къси стихове със запаметяващ се край се постановат като запазена марка още с първата й книга. Лириката й визира тематиките за любовта, прошката и самотата. За ценителите на римуваните словесни форми стиховете в „ Личен списък “ са едно отлично предизвикателство и досег с един изразителен характер и разум.

„ Не съм ви ближна “ е втората стихосбирка на поетесата Мария Лалева. Редактор е още веднъж Маргарита Петкова. За разлика от първата „ Личен списък “, в която са подбрани произведения от разнообразни интервали, в „ Не съм ви ближна “ са включени единствено най-новите й стихове. Емоционално и метафизичен тези произведения са по-наситени, тематиките обгръщат дълбочината на реакцията на създателя по отношение на света, болката, измяната. Запазва се характерният й жанр на къс изказ със наложителния мощен край. Без непотребна словесна орнаментика и със блян към изчистени описания на положения, с втората си стихосбирка Мария Лалева се утвърждава като почтен и вълнуващ създател на лирика.

02.08. (четвъртък) 2018 година – 17,00 ч. – Бургас, книжарница „ Хеликон “ – среща за подписи с Мария Лалева

РОМАНЪТ НА МОЯ ЖИВОТ
(автобиография)

Стефан Данаилов, Георги Тошев

Формат: 70/100/16
Подвързия: твърда, с обложка
ISBN: 978-619-195-166-6
Цена: 24 лева

„ Много от историите, разказани за мен, са по-различни от истината зад тях. “
– Стефан Данаилов

„ Завиждам на Стефан Данаилов за лекотата, с която минава през уязвимостта на времето. Тази книга е пояснение в обич към публиката. “Георги Тошев

Стефан Данаилов е най-популярният и най-обичаният актьор в България – с над 150 функции в киното, театъра и малкия екран. С години се очакваше подготовката и появяването на биографична книга на книжния пазар, която да опише за креативния му талант. Луксозното цветно издание се състои от 240 страници, с твърда подвързия и обложка, и с богат снимков материал – включва над 160 фотоси от частни архиви, както и такива на НТ „ Иван Вазов “, спектакъл „ Българска войска “ и Български национална филмотека.

„ Романът на моя живот “ е написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев . Изданието споделя от първо лице и смешни случки от детските пакости, и занимателни истории от снимачните площадки, и незнайни до момента детайлности от живота на най-емблематичната ни кино звезда. От страниците Стефан Данаилов напомня срещите си с редица водачи от близкото минало и сегашното, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като ентусиазъм. Заради най-верните фенове на неповторимия му гений Книгомания включи в края на книгата цялостна филмография и лист на по-важните му театрални функции и награди.

Стефан Данаилов споделя, че актьорската специалност е по-важна за него от политическата му кариера. А също и че брачната половинка му Мария постоянно е била преди всичко в неговото сърце – без да отхвърля, че е имало и други дами в живота му. Макар да е предпазлив в детайлностите, „ Романът на моя живот “ хвърля светлина върху връзките му с Ирен Кривошиева, с Невена Коканова, с Аня Пенчева и с най-популярната актриса на полското кино Барбара Брилска.

„ Много от историите, разказвани за мен през годините, са по-различни от истината, която стои зад тях. Някои са ме белязали, другите съм не запомнил.
Може да звучи като факсимиле, само че мисля, че съм сполучлив човек. Честен, открит и радостен.
Благодарен съм и не скътвам насладата си от положителната дума.
Не съм плейбой, въпреки че и по този начин ме назоваха. Аз просто одобрявам и обичам дамите.
Понякога преднамерено нервирам тези, които ме провокират. Правя го майсторски, въпреки всичко съм добър артист.
Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой. “
Стефан Данаилов

„ На 27 години той става най-популярният човек в България.
И на 75 – продължава да е!
„ Какво се е случило през годините с този обичан актьор, харесван мъж, пореден политик и великодушен учител?
Да застанеш лице в лице със спомените си е привилегия на
смелите.
Да подредиш пъзела от срещи, усеща, паники, триумфи, отчаяние... и самотност, е изпитание.
Усилие на сърцето и паметта.
Завиждам на Стефан Данаилов за лекотата, с която минава през уязвимостта на времето.
Тази книга е пояснение в обич към публиката. “
Георги Тошев



Книга за кино лентата MAMMA MIA ! подгрява новата АББА фикс идея у нас

Събития:
28.07. (събота) 2018 година – 23,30 ч. – Лозенец, клуб „ Хасиенда “ – фестивал „ Арт поток “ – Mamma Mia!Парти с безконечните шлагери на АББА. С присъединяване на Георги Тошев. Входът е свободен. 02.08. (четвъртък) 2018 година – 18,30 ч. – Бургас, книжарница „ Хеликон “ – среща за подписи с Георги Тошев.02.08. (четвъртък) 2018 година – 20,00 ч. – Бургас, Морска градина – лятна сцена Охлюва (пред Морско казино) – като част от откриването на четвъртата фотоизложба на композитора Стефан Диомов, отдадена на Скандинавието, Георги Тошев ще показа книгата „ MammaMia! Филмът. Продължението “ и документалния филм „ АББА. Тяхната история “. Входът е свободен.

MAMMA MIA ! ФИЛМЪТ
АББА. Продължението


Георги Тошев

Формат: 60/90/16
Обем: 184 с. (цветна, с мека корица)
ISBN: 978-619-195-189-5 – цена: 13,90 лева
ISBN – книга с диск: 978-619-195-188-8 – цена: 18,90 лева

Кои са тези музиканти, които могат да провокират екстаз самос една фотография в обществената мрежа и къс текст към нея?

Всеки различен музикант, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине неусетно, изключително през днешния ден в ерата на музикалното свръхпредлагане. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и произвела 19 шлагера, оглавили международните ранглисти в продължение на 10 години. Група, която съумя да трансформира първите букви на дребните си имена в международен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, само че знае кои са АББА.

„ Приятна е неналичието на пищност у двамата шведи Бени и Бьорн; те одобряват славата си леко и имат способността да се смеят освен на себе си, само че и на интервала АББА. Но могат също по този начин да бъдат и ревностни бранители на всичко това, което са постигнали като основатели на шлагери, продуценти, реализатори и музиканти – ето за какво да ги чуеш да приказват за тяхната музика, е нещо доста особено. “ – Филип Дод, музикален публицист

През 1999 г.АББАотказва 1 милиард $, с цел да се събере за нов албум и 100 концерта. Агнета, Бьорн,Бени и Фрида се разделят импровизирано в края на 1982 година. Последното им взаимно публично появяване като група е на11 декември същата година в „ Късното шоу “ на Би Би Си. Даваткратко изявление, майтапят се между тях и извършват два свои шлагера, следва обща усмивка за пред камерата и край.Не се сбогуват с публиката си. Няма и публично изказване за разлъка. Няколко години АББА подхранва любопитствотона почитателите, че може би ще се върнат в звукозаписното студио занов албум. Това не се случва до 2018-а, когато вземат решение да запишат единствено две песни.

Трейлърите на новия MammaMia! HereWe Go Againпокачиха градусите на любознанието. Накараха ни да броим дните до горещата премиера в края на юли, когато ще сглобим пъзела на следващата вълнуваща история на Universal. В Съединени американски щати премиерата ще се случи на 20 юли, а на Острова – на 27 юли.Новата продукция е композиция от предисторията на героите от MammaMia! и ново самобитно уголемение на сюжета на кино лентата, основан през 2008 година като сполучлива екранизацияна едноименния мюзикъл с шлагери на AББA. Преди 10 години в първата MammaMia! бяха вложени 52 млн. $, филмът донесе повече от 600 млн. $ доход и бе гледан от над30 млн. фенове по света. Стискаме палци новата кино версия да бъде по-златна от миналата.

Част от тиража на книгата се предлага с диск – документален филм „ АББА. Тяхната история “.

Филмът на журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов споделя невероятната история на най-популярната поп група на 70-те години АББА. След 400 милиона продадени копия и 19 шлагера, покорили международните ранглисти, музиката на шведската четворка продължава да бъде измежду най-слушаната в целия свят.Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се събраха дружно през 2018-а, с цел да запишат две нови песни. Светът чака тяхнотоABBAtars шоу през 2019 г.Този филм ни среща с феномена АББА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР