Фестивалът на изкуствата “Аполония през септември ще допринесe за удължаване

...
Фестивалът на изкуствата “Аполония през септември ще допринесe за удължаване
Коментари Харесай

Николова: Празниците на изкуствата „Аполония“ ще допринесат за удължаване на сезона

" Фестивалът на изкуствата “Аполония ” през септември ще допринесe за удължение на сезона . Исках персонално да се уверя по какъв начин протича летният сезон и следя позитивна наклонност в броя на посетителите в региона ".

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

В диалозите участваха също регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Статистиката от Единната система за туристическа информация демонстрира, че в местата за настаняване в общината са пренощували над 65 хиляди туристи за интервала от 1 юни до 8 август.

От тях с максимален дял - над 57 хиляди, са българските посетители. От чужденците най-вече са румънските гости - над 3 хиляди души. Освен тях, само че по-малки, са групите от  немски, чешки и полски посетители. Туристите, идващи в района, се насочват основно в три дестинации. Това са град Созопол, Черноморец и курортния комплекс „ Дюни “.

Кметът Тихомир Янакиев осведоми, че сега в общината всички места за настаняване са заети, като туристите са главно българи. " Ако запазим тази натовареност и при дълготрайност на сезона до 15 септември, ще отчетем спад от към 50% ", уточни още кметът.

Той очерта и някои от проблемите пред туристическия отрасъл. По думите му, за бизнеса ще е облекчение, в случай че се потърсят благоприятни условия за опростяване на осведомителната система ЕСТИ за регистрация на нощувките.

" Добре е да се прегледа и вид за прехвърляне на бюджет на общините за рекламна активност ", сподели още кметът. Вицепремиерът разяснява,  че би трябвало да се подхожда гъвкаво към популяризирането на обектите и дестинациите и да се търсят новаторски способи за маркетинг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР