Фестивалът Есенни пасажи“ ще се проведе в Несебър от 18

...
Фестивалът Есенни пасажи“ ще се проведе в Несебър от 18
Коментари Харесай

Рибена чорба ще се лее в Несебър в продължение на три дни

Фестивалът „ Есенни пасажи “ ще се организира в Несебър от 18 до 20 октомври . Той ще бъде отрит довечера с концерт на площад „ Месамбрия “ в остарелия град. Състави от НЧ „ Яна Лъскова 1905 “ ще зарадват публиката с осъществяванията си и ще открият проявата публично. Сред тях са Фолклорните Формации „ Българка “ и „ Македонка “ и Хор за гръцки песни „ Месамбрия “.
На 19 октомври стартира най забавната част от фестивала - обичайният конкурс за вкусна рибена супа . Участниците са риболовци, които на борда на риболовните кораби ще подготвят морския деликатес. Събитието е с начало 15.30 часа на площад „ Месамбрия “.
За Actualno.com споделя Кремена Стоянова, специалист от Община Несебър: ”Рибният фестивал се организира за седма поредна година. И този път в продължение на три дни сме подготвили забавна културна и кулинарна стратегия за нашите посетители. Интересното е, че с всяка година те стават от ден на ден и идват освен от страната, само че и от чужбина . Другото значимо е, че рибената супа, която ще подготвят екипажите на рибарските кораби от Несебър, ще бъде оценена от жури с ръководител началник Георги Иванов. Той също ще показва по какъв начин се подготвят рибни деликатеси. Всеки присъстващ ще може да опита от тях и несъмнено и от чорбата, която се подготвя от екипажите на борда на корабите. “
Оказва се, че доста постоянно мнението на публиката и журито съответстват при оценката на рибената чорба.
Закриването на фестивала „ Есенни пасажи “ още веднъж ще бъде с концерт. В него ще вземат участие групите „ Сюрприз “, „ Луминус “, „ Морски звездички “ и други реализатори.
Организаторите на събитието имат вяра, че това е един от методите са предпазване на античния поминък и опазване на традициите свързани с него. Поминъкът риболовство и до през днешния ден се развива сполучливо в Несебър. Градът, който е под закрилата на ЮНЕСКО, чака посетители от разнообразни краища на света за фестивала с морски усет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР