Фестивалът „Брилянтин”, състоял се през изминалия уикенд в Асеновград, се

...
Фестивалът „Брилянтин”, състоял се през изминалия уикенд в Асеновград, се
Коментари Харесай

3D графит и безброй хвърчила оцветиха уикенда в Асеновград

Фестивалът „ Брилянтин”, състоял се през миналия уикенд в Асеновград, се трансформира в цветен празник за дребни и огромни асеновградчани и остави цветни и дълготрайни мемоари у всички присъстващи. На централния площад " Академик Николай Хайтов " в града своя гений и умения демонстрираха ученици на локални школи по танци, музика и противоречиви клубове. Празникът стартира с ритъма на Денс групировка „ Косара”. Участие взеха и очарователните деца от Клуб по спортни танци „ Асеновец”. Магията на балетното изкуство показаха дребните балерини от Балетно студио „ Терпсихора”. А открит урок по танци за всички запалянковци съобщи Гергана Михова.

Аниматори пък бяха подготвили доста занимателни и забавни игри. Те забалвяваха децата с радостна клоунада и обичаните анимационни герои от филмите „ Смърфовете” и „ Миньони”. Любовта към велосипеда и положителни акробатични умения демонстрираха момчетата от Спортен клуб „ Тритон Екстрийм”. Богатството на българския фолклор демонстрираха възпитаниците на Центъра за поддръжка и личностно развиване „ Васил Левски”. С пъстри национални носии и необятни усмивки те увлякоха публиката в магията на българското хоро. Децата от Музейната музикална школа също възхитиха публиката със своите песни, а девойките от класа по фризьорство към ПГ „ Свети Патриарх Евтимий” сътвориха красиви прически на деца от село Боянци.
По време на фестивала бе изрисуван и 3D графит в една от залите на новата постройка на Дневния център за деца с увреждания на улица „ Шести януари” (бившият Дом за деца, лишени от наставнически грижи " Таню Войвода " ). Празникът на площада приключи с приказност от шарени хвърчила, които оцветиха в разнообразни свежи цветове небето над Асеновград.

Фестивалът на уличното изкуство " Брилянтин " бе отдаден на 12 април - Ден на децата от улицата и 15 април - Световен ден на културата и изкуството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР