Фестивалът „Арт Поток“ се открива за четвърта поредна година. Той

...
Фестивалът „Арт Поток“ се открива за четвърта поредна година. Той
Коментари Харесай

Арт Поток 2019 завладява Южното Черноморие

Фестивалът „ Арт Поток “ се открива за четвърта поредна година. Той ще се организира от 19 до 30 юли и още веднъж се провежда от Hacienda Beach и Община Царево, под патронажа на кметът на Царево инж.Георги Лапчев, с поддръжката на Министерство на културата.

Началото ще бъде обещано на 19 юли от 19:30ч. в зала „ Галерия “ на Общински Исторически Музей в Царево, където се открива сборната галерия „ Добър ден “. В експозицията със свои творби вземат участие Евгени Йонов, Моника Попова, Емануела Ковач, Камен Старчев, Горан Тричковски, Йордан Панков, Валери Чакалов, Васил Бардаров, Лилия Бардарова, Стефан Божков и други. Изложбата ще включва произведения от хартия, пластики, керамика, както и работи върху платно.

Същата вечер от 21:00ч. в Читалище „ Георги Кондолов “ в гр.Царево ще се играе хитовата режисура на НТ „ Иван Вазов “, „ Любовникът “ от Харолд Пинтър под режисурата на Деян Донков, който влиза и в основната роля. На сцената излиза и Радина Кърджилова, сценографията е дело на Никола Тороманов, а музиката на Емилиян Гацов-Елби.

На 20 юли от 21:00ч. ще е премиерата на комедията „ Направо от асансьора “ от Жерар Лозие, режисура на Иван Радоев, с присъединяване на Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов.

Журналистът и продуцент Георги Тошев и тази година ще взе участие на „ Арт Поток “. Той ще показа кино лентата си „ Балкански гамен “ отдаден на именития режисьор Емир Костурица, както и автобиографичната книга за него, на 21 юли от 21:00ч. на Морска сцена Царево. На 23 юли от 21:00ч. още веднъж на Морска сцена, Тошев ще зарадва жителите и гостите на Царево с премиерата на документалния си филм за Невена Коканова, както и автобиографичната му книга за незабравимата актриса „ Години обич “, издадена от издателство „ Книгомания “.

Популярната българска поетеса и писателка Мария Лалева, още веднъж ще е посетител на арт събитията, като ще се срещне със своята аудитория на 22 юли от 20:00ч. в зала „ Галерия “ на Историческия музей в Царево. Тя ще показа романа си „ Живот в скалите “, както и последната си стихосбирка „ Благословете Юда “.

Известният български артист Христо Мутафчиев за първи път ще е посетител в Царево и дружно с Тея Денолюбова ще показват автобиографията му „ Черно на бяло “, издадена от издателство „ Колибри “. Срещата с тях е на 25 юли от 20:00ч. в Историческия музей. На идващият ден, 26 юли от 21:00ч., Орлин Горанов ще чака всички свои фенове на Морска сцена в Царево за премиерата на автобиографичната му книга „ Да стартираме изначало “, в съавторство с Веселина Паскова, издание на „ Книгомания “.

Театралният маратон продължава на 27 юли от 21:00ч. с френската комедийна пиеса „ Една седмица не повече “ от Клеман Мишел, режисура на Емил Марков, с присъединяване на Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска.

Кулминацията на фестивала „ Арт Поток “ 2019 е представлението „ Актрисата “ от Питър Куилтър, режисура на проф.Стефан Данаилов. На 28 юли от 21:00ч. на сцената ще излязат Аня Пенчева, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов и Стефан Данаилов.

Културните празници ще завършат на 30 юли в Hacienda Beach-Лозенец с изложбата на децата от Лятната Арт Академия, под управлението на Калина Попова. Малките гении от школата по изобразяване ще творят цяло лято на дребния плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят творбите си, които са основали на брега на морето.

„ Със сигурност „ Арт Поток “ 2019 ще е едно от централните събития на лятото, освен в арт средите, само че и за всички хора, които ще почиват по южното Черноморие, тъй като задачата на Hacienda постоянно е била да представим спектакли и културни събития в една друга среда, да бъдат по-достъпни и по-интересни за всички фенове на изкуството “, споделя продуцентът Димитър Тодоранов.

Билети за театралните постановки ще се продават в Читалише „ Георги Кондолов “,гр.Царево, а останалите събития са с вход свободен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР