Фестивалът „Арт Поток“, който се организира от Hacienda и Община

...
Фестивалът „Арт Поток“, който се организира от Hacienda и Община
Коментари Харесай

Татяна Лолова открива Арт Поток

Фестивалът „ Арт Поток “, който се провежда от Hacienda и Община Царево се открива на 14 юли от 19,00 ч. с изложбата Стефан Божков и другари.

В Общинския Исторически Музей ще бъдат изложени творбите на над 20 одобрени и млади художници, измежду които: Александър Балкански, Борис Праматаров, Валери Чакалов, Велизар Кръстич, Виолета Заранкова, Георги Миленов, Горан Тричковски, Деян Енев, Евгени Йонов, Емануела Ковач, Зоран Мише, Камен Старчев, Кольо Карамфилов, Красимир Добрев, Красимир Карабаджаков, Моника Попова, Николай Бузов, Нина Ковачева-Нина, Павел Целковски, Ралица Стоицева и Саша Панчич. Експозицията ще съставлява микс от разнообразни стилове, в която е застъпена безконечната тематика за любовта и връзките сред хората.

В петък /14юли/ от 21,00ч. в читалище „ Георги Кондолов “- Царево ще се играе постановката „ Дуенде “ от Фредерико Лорка. Моноспектакълът с присъединяване на Татяна Лолова е един от гвоздеите в програмата на културния фестивал. На 15 юли от 21,00ч. ще е премиерата на „ Ако Роналдо беше Чехов “ от Кенан Тополян, режисура на Хасковския трагичен спектакъл. На 20 юли от 21,00ч. жителите и гостите на Царево ще се насладят на пиесата „ Дубльори “ от същия създател, режисура на Елин Рахнев и с присъединяване на актьорите от Хасковския спектакъл. На 21 юли на сцената излизат обичаните на всички артисти Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. Тримата ще вземат участие в постановката „ Мъжът на жена ми “ от Миро Гарван, режисура на Мариус Куркински. Финалът на театралния маратон ще е на 22 юли от 21,00ч. Той е непокътнат за огромната Стоянка Мутафова и паметното зрелище „ Госпожа Стихийно злополучие “ от Алдо Николай.

Традиционното литературно четене с поета и драматург Елин Рахнев ще се състои на 16 юли от 22,00ч. в Hacienda Beach-Лозенец. Това лято, платформата „ Пощенска кутия за приказки “ също ще се включи във фестивала на изкуствата "Арт Поток ". Лятното кино в Царево ще отвори порти на 19 юли тъкмо в 20,00ч., а четенето ще стартира в 21,00ч. В него ще се включат Белослава, Ники Станоев, Камен Алипиев- Кедъра, Димитър Калбуров, Мила Михова, Людмила Сланева, Гери Турийска и Ясен Козев.

По време на феста за първи път ще се състои и общ концерт на паметните български рок-групи „ Ера “, „ Тангра “ и „ Гравити Ко “, които се събират особено поради „ Арт Поток “. Фронтмените Димитър Ковачев-Фънки, Станислав Сланев-Стенли, Иво Чалъков и Стефан Попов към този момент приготвят специфичен репертоар за първата си взаимна изява. Рокаджиите ще чакат своите почитатели на 19 юли от 23:00ч. в Лятното кино на Царево.

Това лято започва и самодейността Prey for Bulgarian poetry. Седем известни персони са подбрали елементи от творби на седем български поети, въодушевени от морето и любовта. През седем следващи четвъртъка, по улиците на Царево и Лозенец, на позволените за това места, ще бъдат разлепени плакати с отпечатаните стихове.

„ Вярваме, че ще накараме доста от минувачите да спрат и отделят по няколко секунди, с цел да прочетат неповторимите стихове. А и също, че всеки, който се допре до поезията, ще стане малко по-добър, по-усмихнат и влюбен в индивида до себе си и морето “, споделя създателя на концепцията Димитър Тодоранов. Произведенията са определени от: Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Джими Найденов-преподавател по публицистика, Димитър Тодоранов – Hacienda, Любо Киров - музикант и артист, Митко Щерев - композитор, Роси Кота - писателка на приказки, Стефан Божков – художник и Татяна Лолова – актриса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР