Фестивал „Сцена под липите“.Той се провежда в рамките на 2

...
Фестивал „Сцена под липите“.Той се провежда в рамките на 2
Коментари Харесай

Енчо Енчев откри Сцена под липите

Фестивал „ Сцена под липите “.

Той се организира в границите на 2 дни и в него ще се включат ъ и 600 участници от цялата страна. Фестивалът се провежда от Община Русе, Кметство с. Николово и НЧ „ Пробуда-1991 “.

Начало на събитието даде заместител - кметът на Община Русе Енчо Енчев.

„ Гордея се, че с толкоз обич и възторг поддържате искрата на родолюбието и възпитавате у бъдните генерации почитание към неповторимия ни фолклор “, обърна се към присъстващите заместител – кметът. Той също по този начин благодари на кмета на село Николово Златан Ванев за положителната организация и пожела триумф на всички участници.

Изпълненията на съставите ще бъдат оценени от тричленно жури – етно музиколога Людмила Григорова, националната певица и учител в НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ Румяна Русева и културологът и хореограф Марийка Генова.

В двата дни, през които се организира „ Сцена под липите “, са включени голям брой и разнородни събития. Денят стартира с обичайната чаена гала с липов чай и медовина, приготвена по остаряла рецепта. Детски анимации и работилници ще бъдат разполагаем за най-малките, а в неделя ще се организира детско риболовно съревнование на дребното езеро с лилиите.

Посетителите на Лесопарк „ Липник “ ще могат за втора поредна година да изберат Царица на липата в състезанието „ Мис Златна липа “.

В 21 ч. неповторимите нестинари от Странджа планина ще играят върху гореща жарава под звуците на гайда и барабан.

В 22 ч. стартира „ Фолклорна хоротека под звездите “, която ще продължи до среднощ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР