Фестивал с лятно кино и интересни инициативи за младите хора

...
Фестивал с лятно кино и интересни инициативи за младите хора
Коментари Харесай

Фестивал за деня на младежта в Стара Загора

Фестивал с лятно кино и забавни начинания за младежите от града и района във връзка Международния ден на младежта - 12 август, провеждат Община Стара Загора и Международният юношески център.
Между 18 и 20:30 часа източно от постройката на общината ще се организира младежко ревю, в което ще вземат присъединяване 12 организации - Международен юношески център (ММЦ), Регионална библиотека (РБ) „ Захарий Княжески “, Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР), MindHub, Скейтборд клуб Стара Загора, Център за европейски начинания, Фондация „ Дон Боско “, Туристическо сдружение (ТД) „ Сърнена гора “, Местна комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните, Прабългарска школа за оцеляване „ Бага-Тур “,  Библиотека „ Родина “, Федерация „ Зелени Балкани “.
Те ще показват информация за своите начинания, към които могат да се причислят младежите. 
От ММЦ ще показват „ Игри за мозъка “, които ще вдъхновят младежите да развият логическото си мислене и да показват творчеството си. Възможност на деца и младежи да се потопят в света на програмирането посредством роботите Даш и Дот ще дават от MindHub. Как се приготвя раница за разходка в планината, по какъв начин се работи с алпийски тролей и други значими насоки за младежите с интерес към планинарството ще покажат планинари от Търговско дружество „ Сърнена гора “. От Скейтборд клуб Стара Загора пък провеждат работилница за встъпление в скейтбординга под формата на уроци за всички искащи, както и проява от към този момент практикуващите младежи. 
Детски куклен спектакъл са подготвили от Библиотека „ Родина “, а еколозите от „ Зелени Балкани “ ще опишат истории на птици, настанени в Спасителния център за диви животни. Центърът за европейски начинания ще представи 
задграничните си доброволци и други любопитни тематики, свързани с Европейския съюз и младежта. 
В 20:30 часа на сцената пред община стартира прожекцията на кино лентата „ 12 А “, възложен безплатно от режисьорката Магдалена Ралчева, основател на Международния фестивал за ново европейско кино „ Златната липа “, който се организира в Стара Загора. За пръв път у нас филмът е прожектиран на 3 юни 2017 година в залата на Държавна опера - Стара Загора, след церемонията по формалното разкриване на петото издание на фестивала. Взаимоотношенията сред възпитаници и учители, техните несъгласия и израстването на зрелостниците са в основата на хитовата лента на 2017-а, която събра многочислени фенове в киносалоните. 
Повече информация за програмата на събитието можете да се види тук. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР