Фестивал на триизмерното улично изкуство превзема центъра на Русе. Артисти

...
Фестивал на триизмерното улично изкуство превзема центъра на Русе. Артисти
Коментари Харесай

Фестивал превръща центъра на Русе в 3D приказни стаи

Фестивал на триизмерното улично изкуство завладява центъра на Русе. Артисти от разнообразни страни показват на площада подиуми от обичани приказки, в които героите оживяват в 3D формат. Събитието се провежда за трета поредна година от фондация " Русе-град на свободния дух " и се радва на голям интерес от страна на жителите и гостите на града, оповестява " Русе Медиа ".

Приказните сюжети, претворени в огромни рисунки, описват за Алиса в страната на чудесата, Аладин, Джак и бобеното зърно и голям добър исполин. За първи път художниците рисуват на три обособени платна, които основават илюзията за ъгъл на стая.

" Така всички фенове ще имат опция да се почувстват като в стая на приказките. Творбите ще основат една приятна атмосфера на русенци и гостите на града, които ще имат опция сами да се потопят в този баснословен приказен свят ", споделя изп.директор на фондация " Русе-град на свободния дух " Елена Минкова.

Триизмерното изкуство към момента не е толкоз известно у нас, само че пък е същинско предизвикателство за артистите. Невена Лефтерова, която рисува Аладин, споделя, че най-важна е гледната точка.

" Триизмерният резултат може да се види единствено от едно-единствено място, в резултат на което човек наподобява обхванат от изображението. Това е актуален метод на създателите да изразят себе си, малко по-различно е и по-трудничко от другите изкуства заради вероятността, която е анаморфна. Самите изображения, когато би трябвало да се рисуват, са в много по-разтеглен тип и би трябвало да се наблюдават доста деликатно самите линии ", споделя тя.

Проектите се вършат авансово, с цел да има основа, по която създателите да се водят. Използват се акрилни бои, като са устойчиви на метеорологични условия и не повреждат платната. " Рисунките и този три 3 D резултат ще се получат най-после, когато застанеш в една-единствена позиция и погледнеш през телефон или фотоапарат ", изяснява и Евгения Лефтерова, която пресъздава сюжет от " Джак и бобеното зърно ".

Тъй като творбите се раждат пред погледа на публиката, хората с интерес се стопират да погледат. Русенци дефинират събитието като красиво и атрактивно и желаят да има повече сходни изяви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР