Фестивал на тангото и световен шампионат по този танц започна

...
Фестивал на тангото и световен шампионат по този танц започна
Коментари Харесай

Започна фестивал на тангото в Буенос Айрес

Фестивал на тангото и международен шампионат по този танц стартира в Буенос Айрес, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Във фестивала ще вземат участие над 2000 танцьори, музиканти и артисти от Аржентина и други страни.

Стартът на фестивала и шампионата бе даден с концерт на известния реализатор на бандонеон и композитор Нестор Маркони в културния център " Усина дел арте " в аржентинската столица. Маркони извърши своя комбинация на танго под съпровода на оркестър.

В " Усина дел арте " беше открита изложбата " Танцьори на танго " на аржентинската фотографка Нора Лесано с десетки черно-бели портрети на танцьори на друга възраст и с друга народност, особено театралничили за плана в студиото на Лесано.

Световният шампионат по танго се организира в две категории - салонно и театрално танго. Салонното се показва в класическия жанр на танца от предишния век, с присъщи мудни придвижвания, включващи всички съществени стъпки. Салонният жанр обичайно е противопоставян на постановъчния театрален и се отличава с виртуозна техника, зрелищност и акробатични номера.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР