Фестивал на слънчогледа организират в Монтана местната управа, Общинския пазар,

...
Фестивал на слънчогледа организират в Монтана местната управа, Общинския пазар,
Коментари Харесай

Празник на слънчогледа събира фермери и занаятчии в Монтана

Фестивал на слънчогледа провеждат в Монтана локалната администрация, Общинския пазар, Регионалната занаятчийска камара и компания „ Лива арт ”. На празника ще има и фермерски пазар и занаятчийско ревю.

От 24 август в продължение на 4 дни в центъра на града край река Огоста ще бъдат подредени щандове с троянска керамика, дърворезби, украшения от разнообразни материали, ръчно направени сувенири, рисувана коприна и стъкло, интериорна керамика. На фермерския пазар пък производители ще оферират самун и тестени произведения, месни и млечни артикули, сокове и сладка, мед, билки, натурална козметика и още доста натурални артикули отгледани по обичаен метод или домашно приготвени. Посетителите ще могат да се включат в арт работилници, кулинарни демонстрации и музикални осъществявания.

„ Събитието е първо по рода си за нашия град, а желанията ни са да се трансформира в традиция за този интервал от годината ”, съобщи кметът Златко Живков. До момента присъединяване във фестивала са декларирали 41 занаятчии и фермери. В изявата е планувана и културна стратегия, част от която е концерт на „ Гъмзата брас шоу ” в неделя вечерта. В понеделник пък градоначалникът Живков и другари ще покажат кулинарни умения на централния площад.

 festival_slunchogled_montana

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР