Фестивал на рибата се проведе в Козлодуй днес. Имаше кулинарна

...
Фестивал на рибата се проведе в Козлодуй днес. Имаше кулинарна
Коментари Харесай

Над 60 специалитета оценяваха на рибния фестивал в Козлодуй /снимки/

Фестивал на рибата се организира в Козлодуй през днешния ден. Имаше кулинарна конкуренция за най-вкусно приготвено и най-добре украсено рибно ядене. Повече от 60 бяха блюдата, които бяха оценени от умело жури. За най-нестандартно рибно ядене премия получи скумрия с марината на „ Турлашка махала “ от Козлодуй.
В категория „ Най-естетично завършено ядене “ отличие получи „ Здравец “ Козлодуй с тяхното трицветно руло от риба. За най-здравословно приготвено ядене от риба вниманието на журито сграбчи ядене на „ Мъдри сърца “ от село Хърлец. В категория „ Най-съхранена традиция при приготвянето на рибно ядене “ се отличи рибната саламура на „ Турлашката махала “ от Козлодуй. Имаше и оценки за най-вкусно ядене, поощрителни награди получиха рибата на плам на „ Здраве “ село Хърлец, пържената риба на „ Здравец “ от село Гложене, както и доста утешителни награди за ястия като: хайвер, риба с маслини, рибна домашна консерва и рибни салати. Най-добре представилите се готвачи бяха наградени от кмета на общината Маринела Николова.
Гостите на празника можеха да дегустират вкусните гозби и да следят приготвянето на рибен специалитет от занаятчия готвача Кристиян Занев.
Празникът продължи с музикални осъществяване на посетител музиканти от Сърбия, под съпровода на които на поляната в „ Ботев парк “ се извиха кръшни хора.
За най-хубавите градската администрация бе приготвила изненади. Гостите на празника можеха и да се възползват и от проведените безвъзмездни плавания с кораба музей "Радецки ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР