Фестивал на изкуствата, с преподавателски екип от цял свят, започва

Фестивал на изкуствата, с преподавателски екип от цял свят, започва ...

Фестивал на изкуствата събира в творческа атмосфера млади артисти от България.Фестивал на изкуствата, с преподавателски екип от цял свят, започва днес в София и ще завърши с безплатен концерт на 16 август в кино "Кабана" до НДК.

Организаторите от Културно-образователния център "Дворецът на щастливите хора" правят фестивала за четвърта година, като по този начин дават възможност на млади артисти в рамките на пет дни да бъдат обучавани от професионалисти в различните области на изкуствата.

Целодневните програми и практичните сесии ще са в областта на танцовото изкуство, актьорското майсторство, музикален театър, музикално изкуство, оркестриране, звукорежисура, изящни и приложни изкуства, както и творческо писане и съставяне на сценарий.

Преподавателският екип е международен - професионалисти от България, Германия, Великобритания, Ирландия, Белгия, Австралия, Бразилия и САЩ ще обучават участниците, а програмите са подходящи за деца от 8 до 18 години и възрастни.

Фестивалът ще завърши с концерт в столичното кино "Кабана" на 16 август от 19.30 ч.. Входът е свободен. Събитието ще бъде с благотворителна цел, която ще бъде представена на място.Източник: dnevnik.bg