Ferrari загуби юридическата битка за дизайна на емблематичния спортен автомобил

...
Ferrari загуби юридическата битка за дизайна на емблематичния спортен автомобил
Коментари Харесай

Ferrari остана без права за дизайна на най-скъпия си модел

Ferrari загуби юридическата борба за дизайна на емблематичния състезателен автомобил 250 GTO. Сега всеки може да създава копия от паметното Ferrari. Според Carscoops през юни 2019 година Ferrari влезе в съда с изказванието, че италианската компания Ares Design възнамерява да създава реплики от 250 GTO.

Съдът се произнесе в интерес на Ferrari. Тогава, съгласно Daily Mail, колата 250 GTO е приета за произведение на изкуството. Така моделът попадна под закрилата на авторското право и закона за интелектуалната благосъстоятелност, което значи, че всяко прекопирване или друга приложимост на дизайна на автомобила е допустимо единствено с позволение на притежателя на авторските права.

Нещо повече, по този метод колата е приравнена към картините на Леонардо да Винчи или Пабло Пикасо. Но с това сагата не завърши. Впоследствие Ares Design се свърза със Службата за интелектуална благосъстоятелност на Европейския съюз, като съобщи, че Ferrari не е употребявал правата за автомобила, регистрирани през 2008 година, през наложителните последни пет години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР