Ferrari разширява гамата на своя plug-in хибриден спортен автомобил със

...
Ferrari разширява гамата на своя plug-in хибриден спортен автомобил със
Коментари Харесай

Ferrari разширява гамата Stradale с представянето на моделите SF90 XX с над 1000 к.с.

Ferrari уголемява гамата на своя plug-in хибриден състезателен автомобил със средноразположен мотор SF90 Stradale с представянето на две лимитирани серии – купето SF90 XX Stradale и роудстъра SF90 XX Spider.

Автомобилите са предопределени за заможни клиенти, които търсят рисково ефикасен автомобил за писта, който може да се ръководи и законно на публичните пътища.

Базовата цена на роудстъра, който има сгъваем покрив ще е 850 000 евро в Италия, до момента в който цената на купето ще стартира от 770 000 евро.

Ferrari прибавя тези „ специфични серии “ към гамата си, с цел да усили приходите си. Очаква се моделите SF90 XX да генерират 1,12 милиарда евро спомагателни доходи за Ferrari сред 2024 и 2026 година.

Маркетинговият началник на Ferrari, Енрико Галиера, съобщи, че SF90XX Stradale и SF90XX Spider са същински високопроизводителни спортни коли, които са законни за придвижване по пътищата.

Ferrari е дало на колите SF90 XX Stradale аеродинамични характерности, най-много от купето FXXK-EVO.

Добавено е задно закрепено крило – първото, което се появява във Ferrari след F50. То обезпечава 530 кг притискаща мощ при скорост от 250 км/ч.

Ferrari съобщи, че фокусът на създаването на SF90 XX Stradale е бил да се сътвори най-високопроизводителният шосеен автомобил на компанията досега, като в същото време се запазят функционалностите на хибридния задвижващ елемент на SF90 Stradale.

За двата модела мощността на задвижващия елемент на SF90 Stradale е увеличена от 986 к.с. на 1016 к.с., като са направени усъвършенствания на бензиновия V8 мотор с турбокомпресор и на трите електромотора, съобщи продуктовият началник на Ferrari, Джан Мария Фулгенци, при представянето на колите на тестовата писта на автомобилния производител във Фиорано.

Управлението на охлаждащите потоци е модифицирано, а двигателният отсек е модифициран, с цел да се оправи с по-високата оптималната налична мощ. В резултат на това оптималната притискаща мощ е 2 пъти по-голяма от тази на SF90 Stradale.

Подобренията дават опция на SF90 XX Stradale да реализира най-ефективните аеродинамични характерности от всички шосейни коли в историята на Ferrari, което го прави съпоставим единствено с тези на суперавтомобила LaFerrari, обявиха от Ferrari.

SF90 XX Stradale има функционалност за увеличение на мощността, която дава спомагателна мощ на къси шпации. Тя създава спомагателна мощ, когато автомобилът излиза от завой, подобрявайки времето за обиколка с 0,25 секунди на пистата Фиорано.

Литиево-йонните акумулатори на SF90 XX им обезпечават 25-километров пробег в изцяло електрически режим.

Ferrari ще създаде 799 бройки от купето и 599 бройки от роудстъра. Галиера съобщи, че всички бройки, които ще бъдат създадени от двата модела към този момент са продадени.

Ferrari ще пусне на пазара 15 нови модела сред 2023 и 2026 гoдина. Сред тях ще бъде и първият напълно електромобил на автомобилния производител, който се чака да дебютира през 2025 година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР