Ferrari планира да пусне 15 нови модела, включително хибридни коли,

...
Ferrari планира да пусне 15 нови модела, включително хибридни коли,
Коментари Харесай

Ferrari пуска 15 нови модела, смята да удвои приходите си до 2022 година

Ferrari възнамерява да пусне 15 нови модела, в това число хибридни коли, товарен автомобил и още специфични модели, като част от проекта да удвои главните си доходи до 2022 година, оповестява Reuters.

Производителят на суперавтомобили си слага за цел поправени съществени доходи от 1.8-2 милиарда евро до 2022 година, вместо 2-та милиарда евро, които заложи починалият началник на компанията Серджо Маркионе.

Но неговият правоприемник желае да успокои вложителите, че компанията може да поддържа мощния напредък.

 Ferrari печели по 69 000 евро от всяка продадена кола
Ferrari печели по 69 000 евро от всяка продадена кола

Bentley и Tesla са на забележителна загуба

" Това е упорит проект, който може да се реализира въз основата на съответна и подробна рамка ", сподели Луис Камилери в централата на компанията в Маранело, Италия.

Внезапната гибел на Маркионе през юли раздруса вложителите, които чакаха опитният началник да остане отпред до 2021 година, откакто той увеличи повече от 2 пъти пазарната стойност на Ferrari откак компанията стана обществена през 2015 година

Камилери и неговият екип обрисуваха проект, който да покаже по какъв начин компанията, известна със своето спортно ДНК и ревящи мотори с вътрешно горене, ще се трансферира към производството на хибридни коли и ще усили маржовете до над 38%, без да жертва своята изключителност.

 Суперколите на Ferrari към този момент са продадени за година напред
Суперколите на Ferrari към този момент са продадени за година напред

Нови модели подвигат облагите на компанията

С маржове от 30% сега, огромна ценова мощност и забележителен лист от чакащи клиенти, Камилери наследява бизнес, който работи на цялостни обороти, и надали ще се отклони доста от сюжета на своя прославен предходник.

Маркионе направлява отделянето на Ferrari от компанията майка Fiat Chrysler, нарежда я като първокласна марка, а не като елементарен производител на коли и съумя да направи това, което малко на брой имаха вяра, че е допустимо: да поддържа годишен индустриален потенциал от 7000 коли, без да жертва ценовата мощност или изключителната прелест на " черните кончета ".

В продължение на няколко години Ferrari натрупа рекордни облаги, подкрепена от специфични модели и стратегия за персонализиране.

 Разкриха новото супер Ferrari преди премиерата в Женева
Разкриха новото супер Ferrari преди премиерата в Женева

Версията Pista има 721 к.с. форсира до 100 км за 2,8 секунди

Но може да се окаже мъчно да се резервира високата оценка на компанията, защото разпоредбите за излъчванията се стягат, увеличението на финансовите разноски, а салдото сред вложителите, спортните почитатели, притежателите и колекционерите става все по-труден.

Ferrari показа и новия си супер състезателен модел, наименуван Monza, който се предлага в 2 разновидности - едноместния Monza SP1 и двуместния Monza SP2, като и двата са с отворен покрив. 12-цилиндровите машини разполагат с 810 конски сили, достигайки скорост от 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Те ще бъдат създадени в 500 бройки и са част от нов сегмент, наименуван " Икона ", въодушевен от модели от предишното на Ferrari, който е предопределен за най-лоялните клиенти на компанията.

Компанията ги дефинира като най-близкото нещо до играч от Формула 1, създавано за обществения пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР