Ferrari F40 несъмнено е една от най-емблематичните спортни коли, при

...
Ferrari F40 несъмнено е една от най-емблематичните спортни коли, при
Коментари Харесай

За колко ще се продаде култовото Ferrari F40 на Ален Прост?

Ferrari F40 безспорно е една от най-емблематичните спортни коли, освен това освен в историята на Ferrari, а в света на автомобилостроенето въобще. Моделът е създаван от 1987 до 1992 година, като за този интервал са съединени 1315 бройки, всяка от които е специфична. Но както нормално се случва, някои са по-специални от други, а в тази ситуация става въпрос за колата с шаси номер 83249, която е била благосъстоятелност на трикратния международен първенец във Формула 1 - Ален Прост.
 Снимка 617067

Именно някогашната кола на французина е на път да бъде препоръчана на търг, проведен от Sotheby`s, който ще се организира малко по-късно през месеца. Той я е получил като подарък на върха на своята кариера, когато подписва контракт с Ferrari и става техен водач.
 Снимка 617068

От информацията от Sotheby " s излиза наяве, че колата е в безупречно положение. Прост я получава в края на 1989 година, само че забавното е, че по този начин и не я употребява и скоро по-късно я продава. Купена е от английския милиардер Греъм де Зил, който я кара и даже я дава за публични фотоси за публикация в локално списание, отбелязваща 50-ата годишнина на Ferrari.
 Снимка 617066

Впоследствие колата сменя няколко притежателя, само че от самото начало е поддържана усърдно, на което се дължи и отличното и положение в този момент. Автомобилът даже разполага със специфичен документ от Ferrari, който потвърждава, че всички нейни елементи са изцяло истински, включително моторът, скоростната кутия и детайлите по купето.

През 2019 година горивните резервоари на въпросното F40 са били сменени в посланичество на Ferrari в Лион, Франция, като част от публична сервизна акция, годна до септември 2028 година Колкото до гумите, те са на 10 години, само че от Sotheby " s прецизират, че новият притежател ще получи още един комплект, създаден през 2018 година
 Снимка 617065

Понастоящем колата се намира във Франция.
 Снимка 617063

Въпреки че е на повече от 30 години, автомобилът е минал по-малко от 5000 км. Припомняме, че Ferrari F40 разполага с 2.9-литров V8 мотор с два турбокомпресора и мощ 478 к.с., които през днешния ден може и да не звучат впечатляващо, само че в края на 80-те са били територия, налична само за суперавтомобилите.
 Снимка 617064

Можем единствено да гадаем за какъв брой пари ще бъде продадена колата, само че неотдавна друго Ferrari F40 бе продадено за 2.15 млн. Долара. Очаква се колата, която въпреки и за малко е била благосъстоятелност на легендата от Формула 1 Ален Прост да надвиши тази сума с най-малко 1 млн. $. Търгът ще се организира в интервала 10-12 май.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР