Фернандо Торес изигра наистина последния си мач с екипа на

...
Фернандо Торес изигра наистина последния си мач с екипа на
Коментари Харесай

Атлетико би участник на Мондиала, Торес с гол на изпроводяк

Фернандо Торес изигра в действителност последния си мач с екипа на Атлетико Мадрид. Хлапето се включи в контролата на „ дюшекчиите “ против националния отбор на Нигерия, който е участник на Мондиала в Русия. Носителят на Лига Европа победи с 3:2, а Ел Ниньо означи едно от попаденията в интерес на мадридчани. Анхел Морено и Борха Кореа прибавиха по още един гол.

За нигерийската селекция осъществиха Нвакали и Усман.

Срещата стартира с опция за домакините от Нигерия още началните минути. Ян Облак обаче показва брилянтния си инстикт и мазета.

Постепенно испанците постановиха превъзходството си и ситуациите пред вратата на „ зелените “ не закъсняха. Ситуации се разкриха пред Гамейро и Анхел Кореа, само че положителните намеси на нигерийската отбрана резервираха паритета.

В 31-ата минута домакините организираха добра офанзива, при която откриха резултата. Нвакали проби фронтално на вратата, по-късно залъга състезател на противника и насочи акуратен шут за 1:0.

Само три минути по-късно равенството бе възобновено. Томас пусна благонадежден пас от дълбочина, който изведе Анхел Кореа на рискова стрелкова позиция. Аржентинецът не сбърка и направи 1:1.

При този резултат двата състава се отдръпнаха на отмора, а след нея паднаха още три гола.

„ Дюшекчиите “, в редиците на които Диего Симеоне, бе направил някои смени, подвигнах доста оборотите през втората част и в 63-ата минута напускащият Фернандо Торес направи обрата цялостен. Той засече доста точно центриране на Томас отдясно и повиши на 2:1.

Нигерийците не се отхвърлиха и в 79-ата минута Усман направи 2:2 след прекрасен изстрел от наказателното поле.

Борха Морено донесе триумфа на испанския гранд в 85-ата минута. Той овладя подаване от дълбочина на Витоло и оформи крайното 3:2.

Припомняме, че Нигерия е в Група D на Световното в Русия, дружно с отборите на Аржентина, Хърватия и Исландия. Мондиалът стартира на 14 юни и ще продължи до 15 юли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР