Фернандо Алонсо завърши на третото място в надпреварата за Гран

...
Фернандо Алонсо завърши на третото място в надпреварата за Гран
Коментари Харесай

Ръсел и Мерцедес върнаха трофея от Джеда на Алонсо и Астън Мартин

Фернандо Алонсо приключи на третото място в конкуренцията за Гран При на Саудитска Арабия в неделя, само че малко след края на церемонията по награждаването бе осъден с 10 секунди. След тази глоба водачът на Астън Мартин се смъкна на четвъртата позиция зад Джордж Ръсел и изцяло предстоящо връчи трофея на английския играч.
 От Мерцедес поискали наказването на Алонсо? От Мерцедес поискали наказването на Алонсо?
Няколко часа по-късно обаче стюардите трансформираха своето решение и върнаха подиума на Алонсо, откакто неговият отбор съумя да ги убеди, че не са прави. Когато обаче това се случи Ръсел към този момент си бе тръгнал от трасето дружно с трофея, който пътува с него до базата на Мерцедес в Бракли.

Така „ Черните стрели “ трябваше да върнат купата на нейните законни притежатели, а точно Алонсо и Астън Мартин. Точно това се случи през вчерашния ден, когато от Мерцедес разгласиха видео в своя профил в Туитър, на което се вижда по какъв начин се случва това.
 Алонсо разкритикува ФИА: Има нещо сбъркано в системата Алонсо разкритикува ФИА: Има нещо сбъркано в системата
Видеото стартира с кадър по какъв начин Ръсел полира купата, която по-късно попада в ръцете на един чиновник на Мерцедес. Той на собствен ред се качва зад кормилото на един автомобил и изминава дистанцията от 14.3 километра до фабриката на Астън Мартин, която се намира тъкмо до пистата „ Силвърстоун “. Там той влиза през основния вход и слага купата на нейното място във витрината на английския екип.

След решението на комисарите да върнат подиума на Алонсо испанецът стана шестият водач в историята на Формула 1, който записва най-малко 100 качвания на почетната стълбичка. Преди него това сториха още Люис Хамилтън (191 подиума), Михаел Шумахер (155), Себастиан Фетел (122), Ален Прост (106) и Кими Райконен (103).

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР