Фернандо Алонсо започва усилена подготовка с мисъл за рали Дакар

...
Фернандо Алонсо започва усилена подготовка с мисъл за рали Дакар
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо започва усилена подготовка с поглед към "Дакар 2020"

Фернандо Алонсо стартира усилена подготовка с мисъл за рали " Дакар 2020 ". Испанецът ще направи серия от проби с " Тойота хайлукс ", която японският тим ще употребява за конкуренцията следващата година.

Изпитанията ще са в Европа, Африка и Близкия изток и ще продължат пет месеца. Двукратният международен първенец във Формула 1, повторен победител в " 24-те часа на Льо Ман " и победител в " 24-те часа на Дайтона " ще взе участие и в съревнование – " Харисвит 400 ", кръг от южноафриканския крос-кънтри шампионат.

Очаква се след тестванията Алонсо да реши дали да се впусне в " Дакар 2020 ".

" Наблюдавахме го по какъв начин се приспособява и усъвършенства представянето си всякога когато сядаше зад кормилото. Очевидно беше, че е квалифициран, макар че този вид автомобилни съревнования са оригиналност за него. Аз обаче съм сигурен, че той има уменията и духа да се оправи с предизвикването ", сподели шефът на тима на " Тойота " Глин Хол.

" Тази година пробвах офроуд каране, което ми хареса изключително доста. Знаех, че ще е изцяло друго преживяване и че ще би трябвало да науча доста неща, само че чувството беше прелестно. Бързо получих убеденост и постигах усъвършенстване при всяко последващо качване в автомобила. Нямам самообладание за идващите няколко месеца тренировки, опознаване на автомобила и работа с тима. Винаги съм казвал, че желая да преследвам нови провокации в разнообразни надпревари и съм в отличен екип, който ми дава тази опция ", сподели Алонсо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР