Фернандо Алонсо успя да изненада медиите преди старта в Мексико

...
Фернандо Алонсо успя да изненада медиите преди старта в Мексико
Коментари Харесай

Хамилтън отговори на коментара на Алонсо за титлите

Фернандо Алонсо съумя да изненада медиите преди старта в Мексико като изясни, че двете трофеи на Макс Верстапен имат повече стойност от достиженията на Михаел Шумахер и Люис Хамилтън. Тезата на испанеца е, че Макс е трябвало да се бори против по-силни противници от другите тимове, а Михаел и Люис – единствено против своите съотборници, които нормално действаха като №2 във Ферари и Мерцедес през годините.

В отговор на изказванията на Алонсо Люис Хамилтън разгласява в туитър фотография на двамата от подиума след финала на Гран При на Съединени американски щати през 2007, където двамата приключиха първи и втори. Кадър, който би трябвало да сложи Алонсо на мястото му, както разясниха медиите, които първи го разгласиха.

През 2007 година Алонсо трябваше да е водач №1 в Макларън, само че дебютът на Хамилтън обърна с главата надолу йерархията в отбора и беше отпред в класирането през по-голямата част от сезона. Макларън се разцепи на две и даже Рон Денис призна, че през втората половина на сезона Хамилтън и Макларън са се борили против Алонсо. Накрая на сезона купата отиде у Кими Райконен, който и до през днешния ден е последният международен първенец на Ферари.
 Алонсо: Титлите на Макс са по-ценни от тези Хамилтън Алонсо: Титлите на Макс са по-ценни от тези Хамилтън
А до края на 2007 връзките на Алонсо с Хамилтън, Денис и Макларън се утежниха толкоз доста, че той напусна на финала на акцията, макар че до края на контракта му имаше още два сезона.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР