Фернандо Алонсо ще смени Себастиан Фетел в Астън Мартин за

...
Фернандо Алонсо ще смени Себастиан Фетел в Астън Мартин за
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо сменя Себ Фетел в Астън Мартин

Фернандо Алонсо ще смени Себастиан Фетел в Астън Мартин за сезон 2023 във Формула 1, разгласи през днешния ден английският отбор. Фетел разгласи в седмицата преди Гран При на Унгария, че поставя завършек на кариерата си след финала на сегашния сезон, а договорът на Алонсо с Алпин изтича в края на 2022.

Интересното е, че до момента всички знаци от страна на Алонсо и Алпин бяха, че е доста евентуално двете страни да се схванат и двукратният международен първенец да остане в отбора.

Що се отнася до Астън Мартин, от там настойчиво не разясниха тематиката за бъдещия заместител на Фетел, като мълчанието им продължи няколко дни и през днешния ден от тима на Лорънс Строл публично оповестиха идването на испанеца. Като от Астън Мартин прецизираха, че договорът на Алонсо е за “няколко сезона”, само че без да прецизират какъв брой са те. Със сигурност обаче не е единствено за 2023 година.

В рамките на уикенда в Унгария Алонсо даже изясни, че с Алпин могат да се схванат за 10 минути за новия му контракт, само че най-вероятно това е било последно подсещане към Отмар Шафнауер и компания, че изпускат последния късмет да задържат огромната си звезда.

“Все още имам упоритостта да се боря в челото и желая да съм част от тим, който е отдаден на това да продължи да се развива и да успее във Формула 1”, разяснява Алонсо изненадващия си трансфер.

Новината за напускането на Алонсо пристигна по-малко от 24 часа, откакто шефът на Алпин Отмар Шафнауер разяснява, че най-вероятно Фернандо ще остане в тима.

По-рано този сезон имаше известно напрежение в Алпин поради невъзможността на отбора да предложи титулярно място на резервата си Оскар Пиастри и до през вчерашния ден се смяташе, че австралиецът ще бъде даден чартърен за следващата година на Уилямс, където да смени Никола Латифи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР