Фернандо Алонсо се е разтревожил от спирачните си проблеми в

...
Фернандо Алонсо се е разтревожил от спирачните си проблеми в
Коментари Харесай

Алонсо разкри уплахата си при спирачния проблем на Дайтона

Фернандо Алонсо се е разтревожил от спирачните си проблеми в миналото през уикенда 24-часово съревнование на " Дайтона ". Именно тази щета му попречи да запише по-добър резултат и екипът на испанеца остана на незадоволителната 38 позиция. Шампионът във Формула 1 съобщи, че повредата му е отворила очите, че обстановката при ендуранс надпреварите доста елементарно може да се промени.
" Няма по какъв начин да не се уплашиш. Влизаш в първи завой – случи се два пъти в първия завой – и караш с 300 – 310 км/ч, след това натискаш спирачките и тях ги няма. За благополучие на тази писта има и директен път до гаражите. През нощта не се вижда добре бариерата в профил, къде е изходът. Това беше даже още по-страшно. Опитваш се да закараш колата до гаража, тъй като е ендуранс съревнование и такива неща се случват, а механиците ще съумеят да решат проблемите ", разкри Алонсо след финала.

It’s time for night practice #BeUnited pic.twitter.com/PIcxYysZcq
— United Autosports (@UnitedAutosport) January 25, 2018
След като първенецът закара автомобила в бокса, механиците работиха по него над половин час, само че все пак по-късно повредата се повтори. Въпреки това Алонсо е удовлетворен от скоростта на колата, която по негови думи е била доста по-добра в надпреварата, в сравнение с в квалификацията: " Това бе ужасно прекарване. Всичко – тестванията, квалификацията, рестартовете, стинтовете, умората през нощта, промяната на нощта с деня. Беше ужасно да съм на пистата през цялото това време. Колата доста ми хареса, както и това да заобикалям трафика. Може би най-хубавото бе какъв брой способни се чувствахме. Ние започнахме надпреварата без високи упования, само че внезапно скоростта ни се увеличи и всеки в гаража се усмихваше ".

" За злощастие имахме прекомерно доста проблеми, които бяха отвън нашия надзор – просто липса на шанс ", добави водачът на Макларън. Съотборниците им във втория автомобил на United Autosports съумяха да финишират четвърти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР