Фернандо Алонсо премина през първата официална част преди старта на

...
Фернандо Алонсо премина през първата официална част преди старта на
Коментари Харесай

Алонсо остана извън топ 10 след първия тест от 24-те часа на Дайтона

Фернандо Алонсо мина през първата публична част преди старта на " 24-те часа на Дайтона ", плануван за 27 – 28 януари. Заедно със съотборниците си – Ландо Норис и Фил Хенсън - той завърши първата " квалификационната сесия ", която отрежда подредбата на боксовете за надпреварата, на 12-а позиция. Своеобразен " полпозишън " пък завоюва някогашният водач от Формула 1 Фелипе Насър. Това бе първото излизане на овалната писта " Дайтона " за испанеца, който записа обиколка за 1:37.515 минути - с 1.7 секунди по-бавна от тази на Насър.
.@alo_oficial takes stock of his first weekend of testing for endurance racing at #Roar24 https://t.co/mGyq4JdYEV pic.twitter.com/jL2XfVKfJy
— RACER (@RACERmag) January 7, 2018
Още двама водачи от решетката на Формула 1 ще вземат присъединяване в надпреварата – водачът на Уилямс Ланс Строл от отбора на Джеки Чан Рейсинг, който зае 13-а позиция, и аварийният водач на Уилямс Пол ди Реста, който остана с 15-о време.

" 24-те часа на Дайтона " е първото съревнование за устойчивост на Алонсо, в което той дели автомобила си с още двама водачи. Именно то се счита и като тест за испанеца преди възможен старт в по този начин мечтаните " 24 часа на Льо Ман " през юни, за което той към този момент мина подготовка с Тойота.

Goodnight, race fans. The 2018 season starts tomorrow #Roar24 pic.twitter.com/WXQbr0zhje
— IMSA (@IMSA) January 5, 2018
След края на сесията Алонсо показа, че се надява да се приспособи бързо към автомобила, само че се оплака от липса на скорост. Двукратният Ф1 първенец обаче бе безапелационен пред медиите, че фокусът му за 2018-а остава Формула 1 и третата купа.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР