Фернандо Алонсо отново коментира бъдещето си във Формула 1. Пилотът

...
Фернандо Алонсо отново коментира бъдещето си във Формула 1. Пилотът
Коментари Харесай

Фернандо Aлонсо: Възрастта не е фактор в моторните спортове

Фернандо Алонсо още веднъж разяснява бъдещето си във Формула 1. Пилотът на Алпин съобщи, че би желал да продължи да се състезава в международния шампионат за още няколко години. Испанецът е най-възрастния играч на стартовата решетка и ще навърши 41 години в края на месец юли.

Договорът на Алонсо с Алпин изтича в края на този сезон. Французите ще се стремят да разпространяват обещаващия гений Оскар Пиастри. Дори се появиха спекулации, че испанецът може да се отдръпна в края на годината, с цел да освободи място за настоящия първенец във Формула 2.

Но Алонсо отхвърли догатките, съгласно които желае да напусне F1. Той съобщи, че мотивацията и качествата му за каране остават непроменени.

„ Догодина или през идващите две години на драго сърце бих траял да карам. В момента се усещам в най-хубавата си форма. Би било неправилно да виждам F1 от у дома, до момента в който към момента се усещам подготвен на 100 % “, сподели Алонсо пред BBC Спорт.

„ Когато усещам, че не е по този начин, ще бъда първият, който ще вдигне ръка и ще спре. F1 е извънредно взискателна. Трябва да жертваш доста неща в живота си, с цел да продължиш да се състезаваш. Но сега към момента си заслужава да го върша. “

„ Възрастта не е фактор в моторните спортове„, сподели Алонсо.

„ В другите спортове е друго. Трябва да разчиташ на физическото си положение и сходни неща, само че в моторните спортове избирам да имам едно ново предно или задно крило, в сравнение с три години по-малко, в сравнение с имам. Това сигурно ще ми обезпечи по-голяма продуктивност.

„ Двете години отвън спорта бяха задоволителни, с цел да пренастроя изцяло съзнанието си, физическото си положение и да бъда благополучен от тренировките и подготовката за надпреварите.

„ Аз съм толкоз добър, колкото когато бях на 25 или 30 години. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР