Фернандо Алонсо и Макларън заявиха, че проблемите с надеждността, които

...
Фернандо Алонсо и Макларън заявиха, че проблемите с надеждността, които
Коментари Харесай

Надеждността на двигателя Рено не притеснява Макларън


Фернандо Алонсо и Макларън обявиха, че проблемите с надеждността, които изпитаха моторите на Рено в последните надпревари, не ги тормозят. Британският отбор ще премине от Хонда към Рено през 2018 с вярата това да ги върне в битката за победи и сцени. Френските мотори печелиха надпревари с Ред Бул през тази година, само че в последните няколко старта се появиха обилни спадове в надеждността им. Най-много пострадаха Торо Росо, които се сблъскаха с много проблеми в задвижващата единица, само че може би по-неприятното е, че всичките шест тима, които употребяват Рено, към този момент изхабиха квотата за броя мотори надалеч преди края на шампионата.

През 2018 разрешената численост мотори на болид ще бъде три, вместо четири, както беше до момента. Запитан дали понижената квота и натрупалите се проблеми пред Рено го тормозят, Алонсо отговори: "Не, въобще. "

Според испанеца, френската компания е един от най-хубавите производители за последните 10-12 години, тъй че той няма мотив да се съмнява в тях. Спортният шеф на Макларън Ерик Булие добави, че проблемите с надеждността са се показали основно при Торо Росо, тъй че няма мотив за суматоха. "Рено не са на върха по същия метод като Мерцедес, само че те знаят какво да вършат ".

Предстоящата конкуренция в Абу Даби ще бъде последното съревнование на Макларън с Хонда след три следващи сезона без маркиран подиум. На този декор, изказванията на Алонсо и Булие са на процедура въздишка на облекчение. След три години японски призрачен сън надали някой в Уокинг счита, че с Рено няма да е доста по-добре.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР