Фернандо Алонсо хвърли бомбата на пазара на пилоти във Формула

...
Фернандо Алонсо хвърли бомбата на пазара на пилоти във Формула
Коментари Харесай

Алонсо е „повече от 100%“ доволен от трансфера си в Астън Мартин

Фернандо Алонсо хвърли бомбата на пазара на водачи във Формула 1 за 2023 година с решението си да премине от Алпин в Астън Мартин. Испанецът получи своя първи жанс да тества зелена машина по време на днешния единствен следсезонен тест, който се организира на пистата „ Яс Марина “ в Абу Даби.

Двукратният международен първенец кара болида AMR22 в утринните часове преди да отстъпи кокпита на своя съотборник Ланс Строл. След първите си километри с новата си кола испанецът съобщи, че е удовлетворен на „ повече от 100% “ от решението си да премине в Силвърстоун.
 Алонсо направи своя всекидневен дебют за Астън Мартин Алонсо направи своя всекидневен дебют за Астън Мартин
„ Тазгодишната кола не е покрай тази, която ще имаме следващата година. Тестът беше по-скоро да се приспособявам към работата в тима, а не към колата, тъй като следващата година тя ще е доста друга.

„ Да, тимът имаше мощен уикенд тук със Себастиан (Фетел), който ме победи в квалификацията, тъй че не мисля, че имаше огромна разлика сред Астън Мартин и Алпин през уикенда. Усещането, което имах през днешния ден, на практика беше същото. И двата Астън Мартина приключиха в точките, тъй че колата изнапред беше мощна тук.

„ Когато подписах през лятото бях благополучен на 90%. Когато те започнаха да се усъвършенстват и приключиха сезона мощно доближих 100%. След тази сутринт към този момент съм повече от 100% удовлетворен от решението си “, съобщи Алонсо.

Испанецът също по този начин разяснява и издръжливостта на мотора на Мерцедес, който той употребява по време на днешния тест. През предишния сезон с Алпин Алонсо отпадна от цели 6 надпревари поради проблеми в своя мотор Рено, а също така имаше и още проблеми в квалификациите и спринта в Австрия, където даже не съумя да започва. 

„ Когато ми споделиха километража на мотора нощес се тормозих, тъй като цифрата ми се стори много огромна, изключително за това, с което бях привикнал в Алпин/Рено. Но ние направихме 97 обиколки без проблем, което беше необикновено “, изясни двукратният международен първенец.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР