Фермите във Великобритания търсят между 60 хил. и 70 хил.

...
Фермите във Великобритания търсят между 60 хил. и 70 хил.
Коментари Харесай

На Острова притеснени, няма българи и румънци да прибират реколтата

Фермите във Англия търсят сред 60 хиляди и 70 хиляди сезонни служащи годишно, само че намирането и наемането става все по-трудно. Фермерите към този момент тъгуват за българите и румънците, които избират да се трудят в границите на Европейския съюз. Голяма част от искащите да работят на Острова се пренасочват към други страни, главно поради неяснотата към Brexit, както и поради понижаването на лирата.

Преди три години, по време на акцията преди референдума за Brexit, това беше един от главните доводи – че хората от Източна Европа „ изяждали “ работните места на локалното население. Оказва се обаче, че фермите не са най-привлекателното място за тях.

Собствениците на ферми признават, че претендентите към този момент са и с различен профил – с ниска подготовка и слаб език.

Компанията Beverly Dixon, която е една от най-големите ферми за зеленчуци във Англия, към този момент мъчно съумява да притегли към 1500 сезонни чиновници, които са нужни за брането на марули, репички и лук, оповестява Financial Times, представен от „ Труд “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР