Фермерите в Гърция ще издигнат блокади по пътищата днес, по

...
Фермерите в Гърция ще издигнат блокади по пътищата днес, по
Коментари Харесай

Гръцките фермери ще блокират пътищата днес

Фермерите в Гърция ще повдигнат блокади по пътищата през днешния ден, по решение на земеделските производители от региона на Кардица. В него са взели участие 25 браншови сдружения, оповестява в. " Та неа ", представен от Българска телеграфна агенция.

Земеделските стопани в Гърция са недоволни от натрупалите се съгласно тях проблеми в сектора, които с течение на времето са се изострили и са довели до фрапантно понижаване на приходите им. Фермерите упорстват с налози да бъдат облагани единствено действителните им приходи, необлагаемият за тях най-малко да е 12 хиляди евро, да се отстрани обезпечаването и да се понижи възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за дамите.

Земеделските производители желаят още обезпечени цени за тяхната продукция, гратис опазване на здравето, почтени пенсии, унищожаване на единния заможен налог и основаване на държавен фонд, който да поема на 100 % компенсациите им за вредите, нанесени от естествените бедствия.

Междувременно предходната седмица гръцкият парламент утвърди проектозакон за нови ограничения за икономии, съдържащ фискални, енергийни и трудови промени, изисквани от интернационалните кредитори в подмяна на разпределяне на нов транш от избавителната стратегия за страната. Докато вървяха дебатите преди гласуването, пред постройката на законодателния орган имаше многохилядна проява.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР