Фермерите в Гърция се заканват да блокират цялата страна. Настояват

...
Фермерите в Гърция се заканват да блокират цялата страна. Настояват
Коментари Харесай

Гръцките фермери заплашват да блокират цялата страна

Фермерите в Гърция се заканват да блокират цялата страна. Настояват за среща с премиера и данъчни облекчения, оповестява БНР.

" От през днешния ден фермерите минават към интензивни блокади ", оповестиха от протестния съвет. Началният час на митингите е разгласен за 16 часа, като не се изключва тук-там да пресечен пътния трафик и по-рано. Има струпани стотици трактори в непосредствена непосредственост до основни пътни възли. При разклона на Серес се чака през днешния ден двучасово блокиране на автомагистралата, като не оповестяват дали и в двете направления ще спрат придвижването или единствено Серес - Солун. До границата при Промахон протестиращи не могат да доближат поради мощно полицейско наличие.

Повече напрежение има в посока Солун - Атина. При Верия и Катерини има селскостопанска техника, без към момента да пречи на придвижването.

Според фермерите от през днешния ден за два часа ще преминат към блокади на пътен възел Темпи. Появиха се проведени фермери, подготвени за протестни дейности и по посока Солун - Кавала.

Гръцките земеделци отхвърлят към този момент разговор с Министерството на аграрното развиване, като упрекват управлението в " преструване на договаряния ". Настояват за незабавна среща с премиера Алексис Ципрас.

По информация на българското посолство в Гърция стачкуващи фермери в 16 ч през днешния ден затварят пътя при Егио, който свързва Атина с пристанищния град Патра.

В събота, 9 февруари е планувана обсада на придвижването при Темби - сектор от автомагистралата, която свързва Солун с Атина.

В префектура Централна Македония трактори и селскостопанска техника са ситуирани на следните места:

- В региона на Малгара, в непосредствена непосредственост до националния път Солун – Атина;

- В област Иматия, на пътен възел Кулурас, автомагистрала Егнатия в сектора Солун – Верия;
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР