Фермерите в Гърция отново изкарват тракторите по пътищата. Решението е

...
Фермерите в Гърция отново изкарват тракторите по пътищата. Решението е
Коментари Харесай

Българските превозвачи очакват радикални действия от протестиращите гръцки фермери

Фермерите в Гърция още веднъж изкарват тракторите по пътищата. Решението е взето от след срещата на 25 браншови сдружения, оповестява вестник „ Танеа “. Земеделските стопани в Гърция са недоволни от проблемите в сектора, които фрапантно понижили приходите им и упорстват с налози да бъдат облагани единствено действителните им приходи, необлагаемият най-малко да е 12 000 евро и да се понижи възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за дамите. Фермерите желаят обезпечени цени за тяхната продукция, гратис опазване на здравето, почтени пенсии, унищожаване на единия заможен налог и основаване на държавен фонд, който да поема на 100% компенсациите им за вреди, нанесени от естествени бедствия.
За предаването „ Преди всички “ Александър Стамболийски – заместник-председател на Съюза на транспортните служащи разяснява, че чака радикални дейности на протестиращите в Гърция, само че транспортните служащи  у нас „ до момента по никакъв метод не са били известени за желанията им “.

Ние, като водачи, ще стоим в профил и ще гледаме. Миналата година показахме, че посредством дипломация може да бъде реализиран резултат. Тогава бяха осуетени техните опити да затворят границата, да затворят по-големите пътни артерии, а и блокади не се следи, откакто алармирахме всички управляващи в България.

В Гърция доста се подчертава на дефицита на финанси, само че рядко се демонстрира действителната конюнктура

След миналогодишните блокади, по данни на Стамболийски, в гръцки съд е бил заведен един иск от български транспортьор,  той е правосъдна фаза, само че претенцията е за към 50 евро, защото няма няма претърпени вреди.

От страна на българските превозвачи не знам да има такива заведени искове и най-вероятно самите те ще понесат всичко на собствен тил

Заместник-председателят на Съюза на транспортните служащи  коментира и пътната конюнктура у нас след падналия сняг:

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ постоянно дават информация, че „ всичко е умерено и пътните настилки са обработени “. Не е напълно по този начин! Доколкото имам информация, по Североизточна България е малко по-затруднена ситуацията, а тук-там има закъсали камиони, само че навреме от „ Гражданска отбрана “ и АПИ работят по въпроса, с цел да бъдат издърпани камионите и да не пречат на придвижването.

На гръцката граница, доколкото следя аз, на входа има по-сериозни проблеми, които са и от страна на гръцкия митнически надзор.  По другите граници е обикновено - към два-три километра опашка и изчакване от 2-3 часа.  Нямаме недоволства от сътрудници за момента.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР