Фермерите, отглеждащи череши, очакват реколтата тази година да бъде добра.

...
Фермерите, отглеждащи череши, очакват реколтата тази година да бъде добра.
Коментари Харесай

Добра реколта от череши вещаят фермерите

Фермерите, отглеждащи череши, чакат реколтата тази година да бъде добра. На места даже към този момент стартира брането на ранните сортове, които тази година са ще са на по-висока цена. В същото време производителите се оплакват от всеобщи обири.

Крум Мирчев отглежда към 10 декара череши край пловдивското село Брестник. Заради топлата пролет реколтата тази година ще е по-качествена от миналогодишната, предвижда производителят. " Засега реколтата се движи добре. Очакваме огромен рандеман, само че отново зависи от времето. Ако времето е благосклонно към нас и реколтата ще бъде добра”, споделя стопанинът пред Българска национална телевизия.

В селата от родопската яка към този момент стартира беритбата на първите ранни череши. Около 20 май на пазара ще се появи и сорта " Бигаро Бюрла ". Очаква се цената му тази година да е двойно по-висока от предходната година. " Надявам се да стартираме на цена от 4-5 лв.. От там нататък зависи от търговците какъв брой са склонни да ни дават, тъй като веригата е навързана”, споделя Мирчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР