Фермерите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 Хуманно

...
Фермерите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 Хуманно
Коментари Харесай

Отварят мярката за хуманно отношение към животните

Фермерите могат да аплайват за подкрепяне по размер 14 „ Хуманно отношение към животните “ от през днешния ден. Бюджетът по приема е левовата равноценност на 20 млн. евро. Документите се подават в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “ съгласно местонахождението на животновъдния обект. Това може да става персонално или посредством упълномощено лице.

От помощта по мярката може да се възползват стопаните, отглеждащи говеда, биволи, овце и кози.

Преди да подадат заявление за присъединяване, стопаните би трябвало да актуализират данните за отглежданите от тях животни в Системата за идентификация и регистрация на животните на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ). Актуализацията включва мястото на развъждане на животните и потенциал на обекта. За дребните преживни животни се изисква категорично да е посочено и тяхното предопределение.

Кандидатите, които желаят да актуализират своите данни или декларират нови животновъдни обекти, би трябвало да дават мнение, издадено от БАБХ. То удостоверява съществуването на задоволително свободна повърхност във фермата според условията на мярката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР