Фермери ще обучават 20 младежи на възраст от 15 до

...
Фермери ще обучават 20 младежи на възраст от 15 до
Коментари Харесай

Фермери обучават младежи в Академия Приеми ме на село


Фермери ще образоват 20 младежи на възраст от 15 до 29 години от цялата страна и българските общности от чужбина. Академия " Приеми ме на село “ се провежда от Община Габрово и ще се състои в интервала 8-15 юли 2018 година.

" Има потребност от това младежите да се връщат на село, тъй като те имат нужда да бъдат там и в това има смисъл ". Това уточни в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Елена Влаева, специалист в Община Габрово:

" Академия " Приеми ме на село " вършим за първи път. Настаняваме 20 младежи на едно място. Всеки ден се пътува до друго село и в тези села ще имат разнообразни прекарвания. Оставаме правилни на това, в което имаме вяра и за което работим, че би трябвало да срещнем децата с традициите, с обичаите и фолклора по българските села, че би трябвало да ги срещнем с обичайните занаяти, че би трябвало да им покажем обичайния селски обичай и безусловно да вкусят от обичайните български манджи. Ще ги въвлечем във всичко това и те ще станат директни участници в живота на село, ще могат да създадат с ръцете си всичко това, което сигурно са виждали по малкия екран или на фотоси, само че не им се е предложило в огромните градове. Показателно е, че ползата на младите от София, Варна, Пловдив и Бургас е по-засилен към тази самодейност и любознанието им е по-голямо. Ще се срещнат с един чужд за тях бит в селата Стоевци и Новаковци, който се споделя крадене на младоженка. Ще могат да видят и възстановка на българския бит ладванки. Ще могат да влязат при животните, да доят крави, да подготвят домашно сирене, кашкавал и масло ".

Цялото изявление с Елена Влаева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР