Фермери от софийското село Елов дол незаконно са произвеждали месо

...
Фермери от софийското село Елов дол незаконно са произвеждали месо
Коментари Харесай

Стопанство продава месо и продукти без разрешителни в интернет


Фермери от софийското село Елов дол нелегално са произвеждали месо и месни артикули, които продавали в интернет. Незаконната активност е разкрита при взаимна инспекция на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) и Министерство на вътрешните работи, откакто в организацията е постъпил сигнал за нерегламентирано кръвопролитие на животни и търговия с хранителни артикули.

Вижте фотоси

Собственикът е отглеждал и доста по-голям брой селскостопански животни от декларирания, без ограничения за биосигурност и в нарушаване на Закона за ветеринарномедицинската активност.

Установено е, че обектът не е регистриран по Закона за храните и няма право да прави индустриална и комерсиална активност. Инспекторите са установили нерегламентирано кръвопролитие на пилета бройлери и прасета, транжиране на добитото месо и следваща преправка на пилешко, свинско и заешко месо. Собственикът на обекта е предложил стоката си в интернет уебсайт като биологично създадени артикули , за клиенти след предварителна поръчка, за което БАБХ публично ще уведоми ГДБОП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР