Фермерът от Болярино, който блъсна и уби в стопанството си

...
Фермерът от Болярино, който блъсна и уби в стопанството си
Коментари Харесай

Фермерът, който прегази крадеца в Болярино, се оправда със слаба видимост заради висока люцерна

Фермерът от Болярино, който блъсна и умъртви в стопанството си 30- годишния Петър Гаджанов, остава в ареста.

В нощта на 11 против 12 май, в землището на с. Болярино, при ръководство на товарен автомобил кипърецът Димитракис Пирилис е позволил пътнотранспортно произшествие, в резултат на което съзнателно е предизвикал гибелта на 30-годишния мъж, влезнал в парцела му с още двама, с цел да крадат крави.

В правосъдната зала през днешния ден обвиняването беше изрично, че 60-годишният Пирилис би трябвало да остане в ареста, тъй като е направил ликвидиране. Според прокурора той би могъл и да напусне страната, в случай че бъде пуснат под домакински арест. Според магистратите той е направил действието, за което е притеглен като обвинен. Доказателствата, събрани досега, сочат точно това. Между 10 и 20 години отнемане от независимост планува законът като наказване. Един от причините на прокуратурата, че Пирилис може да се укрие, е че той е жител на друга страна, а на 30 април е изтекла картата му за престояване тук.

Защитата на кипъреца в лицето на юрист Константин Давчев изиска по-лека мярка.Съдът одобри тезата на прокуратурата за предумисъл при осъществяване на закононарушението. " Това са едни рецидивисти ", сподели още Давчев и добави, че точно поради това имат полза да лъжат. Кипърецът тръгнал да ревизира какво става, стопира при животните и по-късно потегля към равнищата с люцерна. Тогава става ударът с потърпевшия - Пирилис го удря, не схваща какво е блъснал и минава през него. Освен това спомага на следствието - звъни на 112, отива в центъра на селото, с цел да упъти органите на реда и медиците. Така че напълно не може да се приказва за съзнателно закононарушение съгласно бранителя. Освен това Пирилис е неосъждан. В правосъдна зала бяха показани и данни от комерсиалния указател, съгласно които стопанисва хиляди декари земя в няколко села - Болярино, Гранит и други. Отглежда към 600 глави добитък. Представиха се и данни за болести - хипертонична болест на сърцето, диабет. Както и данни, че е помагал на голям брой хора в селото и другите села, в които има земи, осигурявал им е работа. Многократно е бил ограбван. Следва да му се даде опция да продължи да прави работата си, сподели Давчев.

Съби Узунов - другият бранител на Пирилис, също изиска по-лека мярка за кипъреца. Отбеляза, че преди 17 години клиентът му пристигнал в България да влага в земеделие. Инцидентът се развива през нощта, без добра видимост. Случва се, когато Пирилис откарва служащи до жилищата им, откакто са си свършили работата. Връщайки се, вижда трима души, които унищожават оградата на фермата му и извеждат 5 крави.

Инцидентът става в равнища с люцерна и други селскостопански посеви. Защитникът бе безапелационен, че клиентът му не е имал желание да умъртвява който и да било. " Няма никаква предумисъл. Касае се за липса на предумисъл, може даже да се окаже, че случаят е инцидентен, по несъобразителност. " Аз нямам интерес да се прикривам ". Това сподели преди съвещанието клиентът ни ", добави Узунов.

Самият Димитракис Пирилис съобщи в прочувствено послание към съда, че през 17-те си години у нас, е работил в доста тежка за бизнес среда и е бил неведнъж обиран. От кражбите е понесъл и доста загуби, а когато подавал сигнал и недоволство в полицията от там му отговаряли " да пие е една студена вода ". " Ако съм желал да извърша съзнателно ликвидиране, когато чаках, щях да нося хладно оръжие. Полицията единствено ми споделя " Пий една студена вода ", сподели Пирилис.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР