Фермер от берковското село Черешовица, който е и ловец в

...
Фермер от берковското село Черешовица, който е и ловец в
Коментари Харесай

Фермер отстреля голям черен вълк край Берковица

Фермер от берковското село Черешовица, който е и ловджия в локалната дружинка, повали с пушката си наедрял вълк в Балкана. Гръмнатият див звяр е черен като четирикрак демон, оповестиха от ловната чета. Дружинката от Черешовица излязла в неделя на лов за диви свине над селото, а 43-годишният Александър Гогов застанал на пусия в гориста околност край планинска вада. Около половин час след началото на гонката сред две скали над ловеца се посочил огромен вълк.
Гогов споделя, че в началото е решил, че е куче, само че след това ясно е видял, че е вълк въпреки и извънредно мрачен. За шанс вятърът духал към пусията, звярът не усетил индивида, траял пътя си и когато наближил на към 30 метра ловецът стрелял. Още първият изстрел заковал хищника на място. Поваленият вълк бил измерен на електронен кантар и заковал 46 кг.
Макар и рядко, в природата у нас се срещат и бели, и черни вълци, обясниха горски. Според национални поверия обаче черният вълк е зла мощ и в случай че го сънуваш те чакат неприятности, а убийството му е знак за победа над неприятели.
Сашо Гогов е умел ловджия и прецизен стрелец, това е петият му повален вълк през последните години, описаха сътрудниците му. Гогов е фермер и отглежда в Черешовица стадо с крави и няколко биволи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР